Luleå HF

116349 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2125355

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kampen mot trumppajasen rullar på. Kongressen begärde att VP Pence skulle använda 25e tillägget till konstitutionen för att med stöd av en majoritet i regeringen avsätta pajasen. Pence fick 24 timmar på sig för att ta beslutet, men han vägrade.

Därför har nu representathuset med demokratisk majoritet inlett processen för att ställa pajasen inför riksrätt. De väntas ta det beslutet i morgon. Därefter går det vidare till senaten som måste tillstyrka med 2/3 majoritet, som jag uppfattar det, och det betyder att ytterligare omkring 15 republikanska senatorer måste besluta sig för att ge stöd för riksrätt. Av de uppgifter som presenterats i media tycks detta inte vara möjligt och i så fall är möjligheten att avsätta pajasen genom riksrätt innan 21 januari utesluten.

Men representanthuset behöver inte lämna frågan vidare till senaten omedelbart i morgon utan kan vänta t.o.m. många månader innan de gör detta. Det är möjligt kanske t.o.m. sannolikt att ju längre tiden gått, sedan pajasen försvunnit, desto mer troligt att republikanska senatorer i ökad omfattning väljer att distansera sig från pajasen och kan ge stöd för riksrätt.

Så gissar jag att det kan bli. Fördelen med att till slut ställa pajasen inför riksrätt och fälla honom är att han därefter är utestängd från offentliga arbeten i framtiden. Gissningsvis innebär det också att det blir ökade möjligheter att därefter fälla pajasen för ekonomiska olagligheter och - hoppas jag - uppvigling av mobbar av brunbyxade drägg att attackera Capitoleum med följd att fem människor avled. Med mera.

Såvitt jag förstått har representanthusets talare kontrollerat att pajasen åtminstone inte har makt att ensam besluta om att trycka på kärnvapenknappen; något som man kanske kunde varit orolig för att denne galning kunde ha hittat på innan han blev utsparkad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Underbara nyheter om de stämmer. Viss ringrostighet kanske men garanterat helsugen på att spela!
Yesss 👍
Kommentera