Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2131294

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lesky: Bra fråga! Men jag vet inte säkert svar. Skulle det finnas ett sådant beslut i föreningen eller det till exempel bestämdes när MSSK sökte sig till oss att dubbelnamnet skulle finnas kvar X antal år tror jag att vi vetat det. Kollar man på Luleå Hockeys officiella sida används Luleå Hockey/MSSK så det är nog så damlaget heter.

Men på förbundets statsestetik-sidor står det mycket riktigt bara Luleå HF eller ibland LHF.

Jag kommer inte ens ihåg om det alltid sett ut så på förbundets sida. Kollar man tillbaka flera år står det också Luleå HF, men skulle stats-nissarna gjort en förkortning/förändring nu tror jag den per automatik blir densamma retroaktivt. T ex står det att ni lirade matcher i Monitor URK 2014 etc.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dagen efter kvällen före.

Javisst är det med en "dagen efter"-känsla man vaknar och fortsatt känner i dag.

Ibland går det inte som man hoppats och ibland är laget av någon anledning inte på den nivå man ska kunna vara. Även om kapaciteten finns går det understundom troll i laget som av någon och ofta okänd anledning inte lyckas ta fram det som behövs. Det kan gälla allmänt men ofta kanske det är små saker som klickar och det ena leder till det andra. Och så förlorar man.

I sådana lägen kan det enda vara att skaka av sig debaclet, lämna det bakom sig och se framåt.

Man bryter ihop. Och kommer igen.

Men ibland är det lättare sagt än gjort. Det kan gälla matcher mott toppkonkurenter dit jag idag räknar Röglet, HK Arslet och Läjkers.

Men det gäller speciellt då vi torskat mot sektens plastlag från hela blygden, Apan.

Första perioden igår kändes det som att vi var Apan överlägsen, att vi körde över dem lika enkelt som vi gjorde under alla tre perioder när vi möttes i december.

Som vi vet blev Apan helt knäckt av förlusten, öppnade stor plånboken med lånta pengar, och köpte in en j-a massa köpespelare. Plastlaget från sektblygden förnekar sig inte.

Ändå fick man uppfattningen att sektlaget inte kunde stå emot under första perioden igår, att Apan var lika hjälplös som när vi krossade dem senast.

Men det fanns en skillnad. Luleås offensiv har olika verktyg men ett av de viktigare är att vi spelar fri backar uppe vid blå som avlossar skott som vi kompletterar med bra jobb framför mål där vi skymmer, styr eller slår in returer.

Och det fungerade inte alls bra under första perioden. Apan hade skärpt sig och körde med spelare långt ut som bevakade detta och som ofta var så snabbt på våra backar att de inte hann avlossa några vettiga skott.

Och trots vårt övertag under perioden lyckades Apan hålla farligheterna rejält nere.

Och sedan, under andra perioden och än mer under tredje slingrade sig aporne undan vårt grepp och började attackera starkare, började vinna man-mot-man-dueller och lyckades krångla sig ur sarguppgöreslser till skillnad från första perioden då vi vanligen smällde fast alla apor mot sarg, när de ville in i vår zon för att etablera tryck.

Var det vi, som släppte greppet, som inte var beredda på att fortsatt ge vårt yttersta? Eller var det Apan som öppnat försiktigt under första och som vred upp insatserna därefter? Eller en kombination?

Känns som att Apans vinst berodde på att de bättre än vi höll spelet och insatserna uppe och att vi inte insåg att det var så förrän det var försent. Vi saknade Tyrväinen väldigt och körde med två nykomponerade linor och visst var det en rejäl försvagning och inte heller kunde vi coacha om när det blev så. Medan Apan å sin sida tycktes ha gjort läxan ordentligt och funderat ut hur de på bästa sätt kunde spela mot oss för att kunna göra effektivt motstånd.

Den här matchen innan matchen måste vi klara av bättre. Nu vet vi vilken typ av Apa vi kommer att möta framöver och nu behöver vi ta fram ett spel och än mer ett sätt att agera som kan betvinga aporne nästa gång.

Jag tycker trots allt att Apan inte är något starkt lag, inget lag som kommer att kunna utmana rejält i slutspelet. Ut i kvart, gissar jag, med en liten, liten chans att nå en semi. Men någon chans på Le Mans mot Röglet, Luleå, HK Arslet eller Läjkers? Nej, inte alls. Verkligen inte.

OK. Dags att lägga gårdagens förlust bakom sig nu.

För att på riktigt bryta ihop. Och komma igen.

Jag har sedan länge byggt upp ett gym i huset och kör tresplit vilket innebär att jag vanligen ser en av de spelade perioderna nere i gymmet. Men igår valde jag att köra passet innan match, för att kunna koncentrera mig fullständigt på hockeyn. Kan det förklara förlusten? Säker kan man inte vara men det låter ju misstänkt, mycket misstänkt: jag kör inget pass under match - och då förlorar vi! Det kan inte vara en slump.

I morgon väntar en riktigt tuff uppgift, då vi i delfinariet tar emot Läjkers, som gått bättre och bättre under året och nu utmanar om de översta platserna i serietabellen. Då jäklar gäller det att vi är på topp. Och jag ska förstås göra mitt bästa för att bidra. Genom att ta ett gympass under en period.
Kommentera