Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2135125

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
För den som gillar att följa Luleå Hockeys stålkvinnor på vägen till den nya seriesegern.

Som visas av tabellen nedan leder Luleå SDHL i detta nu med 7 poäng före DamPölsan.

Nu spelar Luleå match tre dagar i rad torsdag, fredag, lördag: mot Trottoarkanten, DAMderyd och DamGnaget på en bortaturné. Senaste helgen spelade vi tre matcher i rad också, så det blir 6 matcher på 9 dagar!

Matcherna går i Leksand samt Enebyberg i Danderyd och Ulriksdal som ligger bara några hundra meter från Danderyd:

2021-01-28 19:00 Leksands IF - Luleå HF Tegera Arena
2021-01-29 19:30 SDE HF - Luleå HF Enebybergs Ishall
2021-01-30 12:00 AIK - Luleå HF Ulriksdals IP Hall 3

Om vi skulle vinna och ta tre poäng i var och en av de tre matcherna innebär det att vi utökar vår ledning framför DamPölsan till hela 16 poäng.

Pölsan har därefter 5 matcher kvar att spela vilket kan ge maximalt 15 poäng - det innebär alltså att de unte längre kan nå ikapp, utan att Luleå KAN vara färdiga svenska mästare redan på lördag.

Och om Luleå skulle tappar poäng till helgen har vi förstås två ytterligare matcher - båda mor DaMooDoo - att fixa det på☺
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lyssnade nyss på 45 minuter podd där skrikegård intervjuar Bulan sedan denne tagit över och ansvarat några matcher som headcoach i Pölsan sedan Tommy Jonsson fått silkessnöret slutet av januari 2015.

Härligt att höra hur han och Rönken tillsammans utvecklade sin syn på hockey och etablerade ett system som därefter många av SHL:s klubbar mer eller mindre fått anpassa sig till.

Numera har det ju liiite lugnat sig och de extremt korta högintensiva bytena är lite modifierade, dessutom utan de kompletta förbudet att ta utvisningar och ifrågasätta zebror. Men visst finns det kvar inklusive omsorgen om motståndarlagens spelare och ej utsätta dem för potentiellt hjärnskadande attacker.

Mycket trevlig diskussion, där skrikegård håller sig lugn och låter Bulan komma till tals. Härligt att höra Bulan vara tydlig med hur fult alla spelade på nittiotalet bland annat:-)
Kommentera