116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2137736

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
4,5 minut kvar av första perioden och efter Apans ledningsmål har Luleå tagit över spelet medan Apan lugnat ned sig. Under andra halvan har spelet väsentligen varit i apzonen och Luleå har haft bortåt en handfull bra chanser utan att ha satt pucken i mål.

Första perioden över, 1-1, efter skotten 10-7, vilket efter halva var 1-6. Luleå var det sammantaget bättre laget i perioden, trots att Apans aggressivitet inledningsvis dominerade.

Lagen tar ut varandra relativt väl men Luleå tråcklade sig förbi i apzonen bättre ju längre matchen spelades och borde/kunde kanske/nog ha fått något mål mer.

Men Apan ÄR svår att möta eftersom de småfuskar mest hela tiden, utan att herrar wolfram och rookien Arne Bringh bryr sig.

Se t ex exemplet här nedan i slutet av perioden. Engsund har puck under kontroll i rundeln men den välkände busen no wick attackerar, lyfter händerna mot Engsund för att "spela hockey" genom att slita omkull Engsund.

Zebran blundar för det hela, vilket troligen förklaras av att han var jättelångt från situationen och inte hade blicken åt det hållet...?