Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2138187

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Det var som fan! Håller med, den såg man inte komma.

Jag tycker visserligen att han under säsongen märkts allt mindre, ofta bara letat upp offensiva lägen där han tappar puck. Och sidsteppningen till vinge kanske är en följd av det.

Förra säsongen gick ju båda han och Tyrväinen utmärkt och Tyrre har fortsatt så och mycket riktigt fått förlängning ytterligare två år.

Medan Ilomäki försvunnit allt mer.

Mycket möjligt att Luleå fått bra villkor av HV, som är väldigt utsatta nere i botten samt dessutom köpt och sålt som fan senaste månaderna.

Frågan är om Luleå kommer att nöja sig med nuvarande lag utan Ilomäki? Genom att köra Lysell, Muzik och de andra mer konsekvent i etablerade linor, i stället för att få köra 13e forward med begränsad speltid. Och så får vi väl tillbaka en fungerande Petter Wolf om ett par månader.

Men det är så länge vi har hela truppen OK och skulle vi drabbas av skador blir det mer tunt.

Arr Ilomäki drar kan ju innebära att Luleå frigör ekonomi för att komplettera med en ytterligare forward.Men till det hör att Luleå fick både Ilomäki och Tyrre relativt billigt, såvitt jag förstår, eftersom Skuggan fixat påskrifterna innan de gjorde succé i VM för Finland våren 2019.

Jag tror att Luleå inte kommer att ersätta, men tänk om vi kan få in en skarpskytt för fyra månader, att sätta ihop med Klasen för att hans underbara passningsspel ska komma till sin rätt. Lite att fundera - och hoppas? - på...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det var som fasen...

Önskespelare istället för illomäki är ju Komarek. En spelare med hjärtat på rätta stället. Men han har väl nyss sajnat för resten av säsongen med en alpklubb?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: På Urkensidan är budskapet att han sedan tidigare signat HV från nästa säsong och att man släpper en som inte längre brinner helhjärtat för vårat gäng. Klokt, men här blev jag paff får jag erkänna. Tunnare trupp och en hel del skicklighet som försvunnit. Är det så det gått till så innebär det troligen att det inte finns någon ersättare på G. Har inte fönstret stängts nu förresten?

Ja, du, den tål att suga på!
Kommentera