Luleå HF

116367 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2143569

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
En vecka kvar innan transferfönstret stänger under en säsong då lagen köpt och sålt mer än någonsin. Helt obegripligt under corona och dess ekonomiska konsekvenser. Men förståeligt framför allt med hänsyn till den fasa som klubbar känner inför risken att åka ned i allsvenskan nu, när ligan genom diverse manipulationer lyckats att för övrigt stänga ligan och säkra stora pengar för de egna klubbarna medan de längre ned för lång tid framåt får vandra i öken.

Vilka är de bästa förstärkningarna? Ja, det finns många att diskutera. Igen-kligen tror jag att Joel Lassinantti är nummer ett, även om det för Luleå inte betyder lika mycket eftersom vi också har Wallstedt.

Men Ilomäki är självklart en förstärkning som ska räknas till de bästa. Grattis HV.

Kommer vi att rekrytera någon ytterligare spelare till Luleå?

Ja, nu vet vi ändå att Skuggan är ute och söker och kommer att slå till om han lyckas. Men samtidigt vet vi att han inte letar på andra sidan Atlanten och dessutom att hans uppfattning är att marknad här i Europa och KHL är ganska tom nu.

Så kanske det inte blir något. Skuggan har ju varit utomordentlig skicklig att rekrytera till Luleå men det har handlat om att långt i förväg säkra upp spelare. Att nu akut-konkurrera med andra klubbar kanske inte fungerar.

Vi får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lagens form?

Jag har sammanställt hur lagen lyckats de senaste tio matcherna, mätt genom hur många poäng per match de tagit.

Därefter har jag räknat ut hur SHL-tabellen kommer att se ut när samtliga matcher färdigspelats, förutsatt att lagens form håller i sig.

Skrämmande läsning.

Att Läjkers går bra nu visste man ju. Men att Apan går så ini helvitte starkt, det hade jag inte helt klart för mig.

Med nuvarande form kommer dessa båda lag att ta förstaplatserna, före Röglet och Luleå.

HK Arslet och Gangsteröret går lite svagare och riskerar att hinnas ikapp av Trottoarkanten. Men senast fixade ju Arsletkaptenen Joel ett momentum genom att överfalla icke puckförande Pistol Pete med följd att denne kan bli borta länge.

Bottenstriden ser allt giftigare ut nu när de flesta lagen där nere börjat ta pinnar, speciellt som Djurgårn verkar ha fastnat i en formgrop modell värre. När det gäller Pölsan trodde jag de skulle klara sig betydligt bättre men så fick de oturligt skador på en massa spetsar - när/om de kommer tillbaka kan de förstås komma igen.

När det gäller Luleå, slutligen, bör man påpeka att 9 av de 15 poäng vi tagit senaste 10 matcherna är mot en skadeskjuten Pölsa. Med hänsyn till det kanske vår form ska bedömas sämre än vad uträkningen ger stöd för…
Kommentera