Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2148483

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Känns fint att du så snabbt identifierade Skuggans strategi för Luleå. Själv har jag lyckats komma över en bild på Luleås trupp 2021-2022 och presenterar den nedan om alla lovar att inte sprida den så att andra klubbar kan hänga på Skuggan-hockeyn, som de tidigare hängt på Bulan-hockeyn och Rönken-hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Köpelaget från Blygden, sektens platsprodukt, som vunnit senaste tio matcherna, visar sin själ och värdegrunnnnnnd genom att köpa så mycket de kan. Senast in blir Pär Lindholm.

Röglet har nyss plockat in Ted Brithén och sägs konkurrera med Luleå om finska spetsspelare från HPK.

Och samtidigt är Läjkers det lag som från tidiga hösten blivit allt starkare - jorå, köpte och fyllde på - och för närvarande toppar tabellen.

Medan Luleå går lite för hackor för närvarande. Försöker rekrytera men det ser tufft ut, kanske blir det inget och nu återstår det bara ett dygn innan transferfönstret stänger.

Våren 2020 vann Luleå serien överlägset. Men slutspelet ställdes in av pandemiska skäl. Mycket sannolikt att Luleå vunnit slutspelet om det blivit av.

Vären 2021 dvs nu ser det tuffare ut. I skrivande stund är det väl rimligt, men ej säkert att vi tar en plats i semifinal, men knappast bättre. Och vill det sig illa kan det bli svårt att ta sig vidare från kvarten.

Hur mycket sämre är vi då, jämfört med tidigare år?

Jag har jämfört vår roster från förra våren med nuvarande, se figur nedan, och tänker som följer.

MÅLVAKTER
Inget tvivel om att vårt par vakter i detta nu är starkare än fjolårets. Då ska man beakta att Lassi kom hem först nyligen och att Luleås vaktstats fram till nu påverkas av hur det var tidigare. Vilket förstås också påverkade laget i övrigt.

BACKAR
Eddie och Victor har ännu inte kommit upp i den kapacitet vi hoppats på. Och förlusten av Sellgren är kännbar. Inget tvivel om att vår backuppsättning just nu inte är lika stark som den vi hade i fjol.

FORWARDS
Inget tvivel om att Linus Klasen är den största forwardsstjärna vi haft senaste åren. Men visst är förlusterna av Ilomäki och Komarek (med deras spelstyrka förra våren) kännbar. Vill nog mena att forwards bör vara minst lika starka som i fjol, med tanke på att Klasen lyft vårt tidigare så eländiga PP.

Så sammantaget, inte så stor skillnad mellan fjolårets och årets Luleå även om vi haft lite svårt att få laget att fungera på topp senaste månaderna, medan det fungerade match efter match i fjol.

Men man kan fundera på en annan aspekt. Luleå HAR varit så försiktiga som varit nödvändigt med anledning av de kratiga ekonomiska förlusterna under året. Och med en läpparnas bekännelse var de flesta övriga klubbar överens om att göra detsamma.

Men många klubbar köpte som fan under sommaren och på senare tid köper många av de klubbar som riskerar kval på sig en massa nya spelare. Och inte bara de klubbarna utan också de som slåss om serieseger och framgång i kommande slutspel köper och köper. Apan har ju handlat så att tidigare köpfestgalningen Näsan hurrar och applåderar. Och Röglet, som nu har 17 oridinarie forwards är tydligen ute och konkurrerar för att köpa på sig ytterligare spetsar.

Och i allt detta. Jesper Sellgren BAD om att få spela i Luleå denna säsong och var beredd att göra det för en mycket, mycket billig penning. Och vår egen Konstantin Komarek bad och bad om att få vara kvar. Inga dyra spelare, men förbannat viktiga potentiellt.

Men Luleå tackade nej, av ekonomiska skäl.

Som kan ifrågasättas nu när man ser hur alla andra klubbar med Brutuskniv i handen hugger för sig och köper och köper och köper…
Kommentera