Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2156124

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Frölunda Head Check - jojo... 100 pannor Joel bakom den axelkoppen rakt på hakan. Kan inte se att det var något fel. Om jag inte tar av mig ögonbindeln då förstås...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bäska droppar: Fem matchers avstängning och 22 500:- i böter blev det för återfallsförbrytaren ful-joel.

Det man ser på bilderna nedan är hur ful-joel kommer ihopkrupen mot Mattsson och hur han precis innan träffen väljer att vrida kroppen så att den stenhårda axelkåpan kommer först, samtidigt som han kastar sig uppåt för att få maximal fart och kraft inklusive undviker att träffa Mattsson i bröstet utan träffar där han vill - i huvudet.

Det är självklart en medveten handling i syfte att hjärnskaka och hjärnskada en motståndare och det är inte första gången ful-joel gör något sådant utan snarare hans modus operandi, det sätt som han använt under hela sin karriär.

Det som är nytt är att Disciplinnämnden väljer att hårt bestraffa gärningen.

Själv tycker jag att ful-joels avsikt är så extremt tydlig att han bör bort från våra isar. Vidare att han inte bör skyddas av hockeyns regelverk utan att den fule fan bör plockas in till civil domstol och ådömas ett rejält straff. Nog vore det minst sagt rättvist att denne farlige hulligan sattes i finkan några månader medan stackars Carl Mattsson genomgår hjärnskadetrappa.

I detta sammanhang vill jag lyfta den "tackling" som dåvarande HK Arslet-backen Erik Gustafsson (nej, det var inte vår Erik) satte in på Cam Abbott och avslutade dennes karriär. Den tacklingen har samma försvårande omständigheter som ful-Joels men var långt mycket mer brutal.

Vad blev straffet för det överfallet?

Inget alls.

Varför?

Eftersom den inte ens rapporterades till Disciplinnämnden, som därför aldrig fick bedöma den.

Hur kommer det sig?

Jo i live-TV gick Luleåätarna Niklas "döda, döda" Skrikegård och Sanny "ja, jag är hjärnskadad" Lindström ut ock krävde av lärlingen att han INTE skulle rapportera det hela. För då skulle "hockey bli damhockey". Det var helt OK att skada Abbott, menade dessa galningar, "heads-up" bara, det är den som blir tacklad som får skylla sig själv.

Att tillåta att tokstollar som dessa två av HK Arslets spelare att synnerligen medvetet utsätta motståndare för ett våld som det finna all anledning att veta kommer att skada deras hjärnor eventuellt för livet? Nej, det skiter de j-a dårarna i. Det är OK, det är ju hockey, tycker de. Åsikter mer vanligt uttryckta av folk i spännbälte och i madrasserade celler på slutna avdelningar.

TILLÄGG: De flesta känner väl till att Bulan redan i fjol påpekade att "Av någon anledning får vi alltid spelare med hjärnskakning när vi möter HK Arslet" varpå den ilskne terriern Rogern replikerade "Jättedåligt att uttala sig om andra lags spelare. Jag sköter mina spelare, Bulan bör sköta sina".

Idag har Rogern uttalat sig om överfallet "Sättet som Joel Lundqvist går in i närkampen är sättet som jag vill att mina spelare ska gå in i närkamper. "

Frågan är nu den om inte också Rogern ska straffas?

Det tycker jag definitivt. Dessutom vill jag ju se skrikegård straffas.
Kommentera