Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2167059

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Eftersom DamPölsan har coronafall i laget har damernas SM-final skjutits upp.

På förfrågan har förbundet påstått att de ser över planeringen och skulle det behövas är man beredd att köra bäst av tre* matcher, i stället för bäst av fem*, som planerats.

Lägg av! Det handlar om ett par dagar extra och så gott om tid som man har på sig på damsidan hinner man utan vidare spela klart fem matcher om så skulle behövas.

Det här med att korta ned en matchserie innebär förstås att det bättre laget missgynnas. Enklare för en svagare motståndare att lyckas vinna två* än fre* matcher.

Ponera att man spelade SM bara som bäst i en match. Då skulle t o m skrattlaget DamApan ha möjlighet vinna kvinnliga Le Mans, förutsatt att de nådde final. Vilket de aldrig lär göra förstås.

*rättat, efter snabb och kunnig påpekan av Herr Wolf, tack!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sista omgången i elitserien SHL ska alla lag delta med nedsläpp samma klockslag.

Det där vet vi ju, och vet också att anledningen är att lag INTE ska kunna spela på andras resultat-

Men nu under detta flyttamatchelände verkar det inte som att förbundet kan lösa problemet.

I skrivande stund tycks Oskars-Pölsan samt HV-Pungen vara planerade till 20331 kl. 18.00 vilket ska vara sista omgången och därmed garanterar rättvisa sportsligt vad det gäller bottenstriden.

Vi har visserligen en match utan datum beslutat ännu (Pölsan-Läjkers) men förutsätter att de lyckas planera in den innan 31/3.

När det gäller toppstriden ser det sämre ut.

28 mars spelas Röglet-Läjkers och det blir i så fall seriens sista match för Röglet. Men Läjkers har inplanerat Läjkers-Arslet 29/3 samt Arslet-Läjkers 31/3. Plus förstås eventuellt den ovan nämnda ej datumsatta matchen Pölsan-Läjkers.

Det ser ju i högsta grad olyckligt, osportsligt och orättvist ut.

Det KAN ju betyda att Läkers, sedan Röglet spelar klart, har hela 2-3 matcher på sig att skaffa de poäng och den målskillnad de behöver för att vinna serien.

Det låter riktigt, riktigt dåligt. Har förbundet haft otur med tänket här?

Kan man gissa att den tävlingsansvarige är samma person som ansvarade för koskenkorvakuppen i sånt för några veckor sedan med många coronasmittade? Samt hade stort ansvar som Porkkastöd när han spritt språngande tilläts krossa sbvensk damhockey för år framöver?

Är det inte i så fall dags att denne Olof hjälps att få ett nytt arbete som bättre motsvarar hans kompetens?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kamrat! Det är bäst av 5 som kanske kommer att kortas ner till bäst av 3 likt tidigare säsonger men som du säger missgynnar det bättre laget helt klart.

Läser för övrigt att Kim Johansson, egen genuin Luleåprodukt, verkar klar för oss och där blåste vi Apan från att göra en Oskar Nilsson.
Kim kommer bli en angenäm överaskning för de som inte är övertygade, kom ihåg var ni läste detta först.

Man blev glad!
Kommentera