Luleå HF

116390 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2167661

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
SHL-matcher i kväll:

• Trottoarkanten - Oskars
• Djurgårn - Pölsan

med tabelläget:

11. Pungen 49 matcher -27 mål 59 poäng
12. Oskars 47 matcher -27 mål 55 poäng
13. Pölsan 47 matcher -35 mål 55 poäng

Som alla förstår kan resultatet av dessa två matcher få stor betydelse och som vanligt är matcherna i slutet av seriesäsong riktigt spännande och avgörande för bottenstriden kring strecken där varenda litet poäng och målskillnad kan få avgörande betydelse. Vi har ju inte glömt hur Luleå mirakulöst undkom kvalserie, efter resultat under förlängning i i slutomgångens matcher, där i stället Morsan åkte ned i kvalserien, ramlade ur och därefter aldrig lyckats ta sig upp igen.

Efter kvällens matcher KAN såväl Oskars som Pölsan ligga bara 1 poäng efter Pungen och det betyder alltså att Pungen - som på senare tid verkat väsentligen ha undkommit den större risken - Vips! kan vara minst sagt indragna igen.

Men hur går det ikväll då?

Ja, Pölsan har ju senaste matcherna till slut skärpt sig av bara helvitte och varje spelare tycks göra det jobb som behövs. En sådan vilt kämpande Pölsa är väldigt svår att besegra och kan definitivt spöa vilket annat lag som helst och kommer sannolikt att göra det. T ex tror jag att Pölsan vinner ikväll mot Djurgårn.

Oskars är svårare att bedöma, men har imponerat genom att under 2021 vinna varannan match så det är klart att visst kan de fixa Trottoarkanten. Men jag lutar nog mot att de får stryk av Trottoaren ikväll.

Nå, vi får se. Spännande!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Efter första perioden har vi:

• Trottoarkanten - Oskars 2-1
• Djurgårn - Pölsan 0-0

I Östergötland sitter ett antal personer och råhåller på Trottoaren och Djurgårnb - med all sannolikhet mer än de båda klubbarnas egna supportrar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pandemin har ju haft stor påverkan på årets hockey och därför har den förstås kommenterats av och till här på en hockeysida. Tack och lov pågår ju nu vaccination och man kan se ljuset i tunneln och den framtid då vi kan leva mer normalt när det gäller hockey.

Danmark har officiellt gått ut med att när man vaccinerat alla som är 50 år och uppåt kommer man att öppna upp samhället. Visserligen ändras kontinuerligt informationen om när man får vaccin från leverantörerna men det innebär ändå att man i Danmark bättre ju längre tiden går kan ange datum för när samhället öppnas.

Vid TV-intervju svarade statsministern att för Sverige kunde han inte säga något utan att det måste bedömas av Folkan som ansvarade för bedömningen när riskuppgrupper skyddats tillräckligt och dödstalen reducerats till en acceptabel nivå och säkert framöver.

Hmm. Han saknar en kunskap. Definitivt är det primära målet att få ned dödstalen samt antalet sjukhuskrävande svårt sjuka. Men. Det finns också en annan faktor, som enskilda nationer och än mer samhället internationellt måste ta hänsyn till.

Så länge pandemin pågår kommer virus att förändras genom de mutationer som kontinuerligt sker och därmed finns risk att nya muterade virus för vilka vaccininducerat immunitet fungerar sämre uppstår. I skrivande stund har vi anledning bedöma att för den brittiska variant – som nu tagit över i Sverige – fungerar vaccinet väl. Troligen också för den sydafrikanska varianten, men för den brasilianska varianten är det mer oklart.

SKULLE det uppstå en variant mot vilken vaccineringen saknar effekt innebär det risk för att vi är tillbaka på ruta 0 och att då SARS-CoV-3 kommer att ha förutsättningar att indicera samma pandemi som SARS-CoV-2 gjort. Och vill det sig illa kanske det redan finns sådana varianter i Brasilien.

För att motverka risken för att sådana virulenta varianter mot vilka vaccin saknar effekt uppstår finns bara ett sätt att agera: bli av med smittspridningen och pandemin. Skulle den få fortsätta och det ogynnsamma inträffar riskerar genomförda vaccinationer bli betydelselösa och en då återkommande epidemi kan förväntas rasa upp dödstalen bland riskgrupperna på samma sätt igen.

Något som både svenske och danska statsministern behöver förstå och än mer US of D och UK som i detta nu använder elaka lagar för att förbjuda att vaccin som finns i landet får exporteras. De måste inse att spridningen saknar gränser och att man måste verka för att den bekämpas i ALLA länder.

När det gäller HIV blundade FN länge för detta internationella behov men runt 2000 möttes säkerhetsrådet (för första gången utan att det gällde krigssituation) och beslutade att alla människor skulle få anti-HIV-behandling i visst sjukdomsläge samt åstadkom att leverantörerna av läkemedel gjorde det ekonomiskt genomförbart.

Så kan man absolut fundera nu och att WHO eller snarare FN åstadkommer att företagen släpper patenten för licenstillverkning världen över.

Vore ett j-a misslyckande för ”det internationella samfundet” om nationell egoism så här på sluttampen leder till att en ytterligare coronapandemi exploderar över världen. Men när man varit med om liknande skulle man inte bli direkt överraskad…

Och så riskerar vi ytterligare säsonger utan SHL-publik…
Kommentera