Luleå HF

116390 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2167673

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pandemin har ju haft stor påverkan på årets hockey och därför har den förstås kommenterats av och till här på en hockeysida. Tack och lov pågår ju nu vaccination och man kan se ljuset i tunneln och den framtid då vi kan leva mer normalt när det gäller hockey.

Danmark har officiellt gått ut med att när man vaccinerat alla som är 50 år och uppåt kommer man att öppna upp samhället. Visserligen ändras kontinuerligt informationen om när man får vaccin från leverantörerna men det innebär ändå att man i Danmark bättre ju längre tiden går kan ange datum för när samhället öppnas.

Vid TV-intervju svarade statsministern att för Sverige kunde han inte säga något utan att det måste bedömas av Folkan som ansvarade för bedömningen när riskuppgrupper skyddats tillräckligt och dödstalen reducerats till en acceptabel nivå och säkert framöver.

Hmm. Han saknar en kunskap. Definitivt är det primära målet att få ned dödstalen samt antalet sjukhuskrävande svårt sjuka. Men. Det finns också en annan faktor, som enskilda nationer och än mer samhället internationellt måste ta hänsyn till.

Så länge pandemin pågår kommer virus att förändras genom de mutationer som kontinuerligt sker och därmed finns risk att nya muterade virus för vilka vaccininducerat immunitet fungerar sämre uppstår. I skrivande stund har vi anledning bedöma att för den brittiska variant – som nu tagit över i Sverige – fungerar vaccinet väl. Troligen också för den sydafrikanska varianten, men för den brasilianska varianten är det mer oklart.

SKULLE det uppstå en variant mot vilken vaccineringen saknar effekt innebär det risk för att vi är tillbaka på ruta 0 och att då SARS-CoV-3 kommer att ha förutsättningar att indicera samma pandemi som SARS-CoV-2 gjort. Och vill det sig illa kanske det redan finns sådana varianter i Brasilien.

För att motverka risken för att sådana virulenta varianter mot vilka vaccin saknar effekt uppstår finns bara ett sätt att agera: bli av med smittspridningen och pandemin. Skulle den få fortsätta och det ogynnsamma inträffar riskerar genomförda vaccinationer bli betydelselösa och en då återkommande epidemi kan förväntas rasa upp dödstalen bland riskgrupperna på samma sätt igen.

Något som både svenske och danska statsministern behöver förstå och än mer US of D och UK som i detta nu använder elaka lagar för att förbjuda att vaccin som finns i landet får exporteras. De måste inse att spridningen saknar gränser och att man måste verka för att den bekämpas i ALLA länder.

När det gäller HIV blundade FN länge för detta internationella behov men runt 2000 möttes säkerhetsrådet (för första gången utan att det gällde krigssituation) och beslutade att alla människor skulle få anti-HIV-behandling i visst sjukdomsläge samt åstadkom att leverantörerna av läkemedel gjorde det ekonomiskt genomförbart.

Så kan man absolut fundera nu och att WHO eller snarare FN åstadkommer att företagen släpper patenten för licenstillverkning världen över.

Vore ett j-a misslyckande för ”det internationella samfundet” om nationell egoism så här på sluttampen leder till att en ytterligare coronapandemi exploderar över världen. Men när man varit med om liknande skulle man inte bli direkt överraskad…

Och så riskerar vi ytterligare säsonger utan SHL-publik…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Plastklubben från Blygden traskar vidare. Nu har kvällen Pudas skrivit på för fyra år fr o m nästa säsong.

Det var planerat längre tid i KHL hos Jokerit
för den ilskne kvänen, men liksom highsticking blev det fiasko när han lämnade Apan. Kvänen orkade med 2 mål och fyra utvisningsminuter på drygt 40 matcher för tokerit och då begriper alla vilken blek skugga han varit.

Sekten presenterar nyheten på hemsidan med braskande nyheter: "Välkommen HEM, Jonathan Pudas! Och lägger sedan orden i vederbörandes mun: Det är här vi hör HEMMA, så det ska bli fantastiskt kul att få KOMMA HEM och spela i VÅR HEMSTAD igen, säger Pudas."

En helt egen produkt från blygden alltså.

Vi, som inte köper ett skit av sektfnaskets lögner, kollar fakta.
• Pudas är från Kiruna och där spelade han till han var 17 år.
• Därefter köptes han in av plastlaget Apan och fick under drygt två år ibland spela junishockey för Apan men lånades samtidigt ut och spelade seniorhockey för såväl Kiruna som Karlskrona.
• Apan trodde inte på honom som senior och när han fyllde 20 bast skrev han på för Karlskrona där han blev kvar i tre säsonger.
• Sedan köptes in han in av Pölsan som körde honom i SHL och utvecklade honom i två säsonger.
• Då klev Apan in och Näsan kastade fram stålar för att köpa in kvänen Pudas varpå han lirade för Apan och bl a lärde sig fuska, innan han gick till Jokerit, och nu köper alltså Apan tillbaka honom.

Hem, hem, hem, en helt egen produkt, från blygden liksom alla köpespelare Apan köper in. Plasklubbarnas plastklubb slår till igen.
Kommentera