Luleå HF

116391 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2168032

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jalapeno: Gärna att HK Arslet missar, så kan Bulan fortsätta kalla Rogerns lag för bottenlag:-)

När det gäller er "vanliga" kollaps kommer den inte. Visst, det har varit vanligt att ni börjat de säsonger ni varit med i ESHL och innan dess Elitserien under senare tid med många poäng och framgångar bara för att efter några månader tappa rejält och ofta nått ned till strecken.

Jag har mer tolkat det som att när andra lag med tiden fått ihop spelet allt bättre har det krävts mer för att ta poäng och då har förlusterna blivit allt mer frekventa. När så skett har ni tappade sugen i en ond cirkel. Det lag som i år liknat detta är förstås Oskars.

I år har jag uppfattningen att er härliga förstalina drivit laget och framgångarna och med dessa har allt fler spelare ryckts med och med tiden har ni i år - till skillnad från tidigare - blivit allt starkare ju längre säsongen gått med allt fler spelare och femmor som är fast beslutade att göra jobbet, dvs tvärtom mot de ringar på vattnet som spelare med tappade sugar inneburit.

Hur långt kan det räcka? Svårt att veta. I slutspelet blir det tuffare och nog finns det lag som kommer att känna er nu och ha idéer om hur ni kan besegras. Kanske ni kan ta dem ändå? Men skulle tro att i semi möter ni ändå Röglet eller Läjkers och de lagen tycks i år så pass starka att de svårligen kan besegras. Så mycket möjligt en plats i semi för er och därefter en bra grund för att kunna fortsätta hålla ett lag för en mer stabil plats i SHL längre tid.

Extra trevligt att Peter Cehlaric varit en viktig kugge och den pojken gillar vi skarpt sedan hans tid i Luleås juniorer och seniorer. Vid ett tillfälle testade laget skytte med pistol och det visades att han var lagets klart främsta. De härliga twinsen Abbott döpte honom omedelbart till "Pistol Pete" och det fick han därefter heta i laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle inte räkna bort Malmö som just nu känns som att dom kan gå långt i slutspelet - stänger just nu ner Rögle totalt med Alsenfelt, betongförsvar och sylvassa kontringar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blir det semi för oss i år är det nog ingen som hänger läpp i Dalarna =)

Man kan ju undra om Luleå hade chansen att nappa på Cehlarik i sommras? Hade ni gjort det är nog chansen stor att han valt er över oss då ni både är bättre och ett tidigare hem.
Kommentera