Luleå HF

116395 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2171668

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bifbenny: Ja, vi ska försöka vinna de två sista matcherna också i synnerhet den mot Pungen antar jag att du vill att vi prioriterar?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: JA tack och sen vill jag inte ge något gratis till varken Frölunda eller Färjestad, ska dom vara med slutspelet får dem kvala sig dit. Sen är jag lite Luleåfan också kan till och med låta min måg att heja på Luleå när vi tittar på hockey ihop.😃😃.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jag tippade väl att den uppskjutna matchen Pölsan-Läjkers skulle köras i morgon 26/3 för att ”sista omgången” 31/3 för bottenlagen skulle kunna köras samtidigt. Nu anmälde Pölsan att de testat fram positiva fall och därmed kan de inte möta läjkrarna i morgon.

Så det sket sig. Nu har SHL lagt om datum för de matcher som återstår och har därefter ”sista” omgången” för bottenlagen 3 april. Förutsatt att inte ytterligare lag anmäler ytterligare fall med behov av ytterligare uppskjutna matcher. Vi får se.

Vad blir nu konsekvensen för bottenstriden, dvs för Pölsan, Oskars och Pungen?

Ja, Pungen och Oskars spelar ju ikväll och på måndag spelar Pungen igen.

Därefter har Pungen och Oskars spelat 51 matcher, medan Pölsan bara spelat 49 matcher. Pölsan kommer sedan att ta emot Läjkers på onsdag och Warulfven på torsdag.

Innan ”sista omgången” på lördag då Oskars tar emot Pölsan och HV tar emot Pungen.

Möjligen kan Pölsan ha lite ”hjälp” av upplägget, eftersom de inför de två dagarna hemma med möten Läjkers-Warulfven mycket väl kan veta exakt vad som behövs inför slutomgången. Teoretiskt kan man t.o.m. tänka sig att Pölsan tar ut vakt och spelar 6 mot 5 vid matchavslutning och oavgjort resultat.

Jaja. Krångligt är det under pandemi.

Nya schemat:

2021-03-25
Djurgårdens IF - Linköping HC
Rögle BK - Leksands IF
IK Oskarshamn - HV 71

2021-03-26
Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks

2021-03-27
Djurgårdens IF - Färjestad BK
HV 71 - Luleå HF
Rögle BK - Växjö Lakers HC

2021-03-28
Örebro HK - IF Malmö Redhawks

2021-03-29
Leksands IF - IF Malmö Redhawks
Linköping HC - Luleå HF
Växjö Lakers HC - Frölunda HC
Färjestad BK - Skellefteå AIK

2021-03-31
Färjestad BK - IF Malmö Redhawks
Brynäs IF - Växjö Lakers HC

2021-04-01
Brynäs IF - Färjestad BK

2021-04-02
Frölunda HC - Växjö Lakers HC

2021-04-03
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC
IK Oskarshamn - Brynäs IF
Örebro HK - Färjestad BK
HV 71 - Linköping HC
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Noterar att Tyrre döms till 5000:- i böter för diving.

Hi hi. Vi är nog alla tämligen överens om att Tyrre senaste året skaffat Luleå en hel del PP genom att Tyrre fått med sig utvisningar, då han förstärkt. Det vill säga hans spelar tufft, fysiskt och enligt reglerna, men drar därmed på sig en massa skit från motståndare och detta utan att zebrorna upptäcker och bestraffar det. Och därför har han lagt sig till med att hjälpa domarna genom att förstärka och ramla så att de blinda domarna får upp ögonen för vad som händer. I mina ögon startade han detta sedan han själv, i en försäsongsmatch, åkte på FEM utvisningar var och en för knappt nämnbara saker typ hans klubblad nuddade benet på en motståndare. Tycker han skött denna hjälpa-domarna-aktivitet ganska snyggt, men inte så förvånad över att han åker på en divingbestraffning.

Och hur var det nu med den?

Ja, jag har sett igenom situationen och upprinnelsen är den att Sylvegård crosscheckar Tyrre - som aldrig har puck eller är tacklingsbar heller - fyra gånger på två sekunder. Först bakifrån, därefter från sidan och två gånger framifrån och domarna låter detta fortgå utan att de gör något åt saken. Då beslutar Tyrre efter fjärde gången på två sekunder som Emil klappar på honom med klubban att falla och visst blir Emil utvisad.


Rätt eller fel? Ja, det är ju en glidande skala där sådana crosscheckingar framför allt i ryggen på motståndare utan puck kan vara vanligt förekommande framför egna målet där backar vill bli av med motståndarforwards. Hur OK är det? Sisådär, men grejen är att det ofta accepteras i sådana situationer. Sedan har man att vissa lag utnyttjar det mer än andra och skyddar platsen framför sitt mål genom ett frekvent övervåld och då börjar det kännas rätt diskutabelt.

Att och om forwards svarar med att i sin tur crossa motståndarbackar brukar inte alls accepteras så lätt. Det kan inte sällan medföra utvisning.

Lite konstigt det där.

Men när vi då har Sylvegård som crossar Tyrre FYRA gånger på två sekunder - ska det accepteras? Nej det tycker jag inte. Faktiskt.

Och det är ett underbetyg till svenska domare att Tyrre blir tvungen att förstärka effekten genom att falla för att de ska öppna ögonen och blåsa. Att han nu får betala 5000:- för diving må vara hänt, men i grund och botten är felet inte Tyrres utan ett systemfel.
Kommentera