Luleå HF

116401 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2185225

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: WHAT? Jag är oprenumerant och kan inte läsa artikeln. Vad skriver de?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klipper i NK artikel, formatering försvinner dock

Dömer kvarten – trots ett förflutet i Skellefteå AIK
Han växte upp i Skellefteå, spelade som ung för Skellefteå AIK:s juniorlag, hans pappa har också varit styrelseledamot och ekonomichef i Skellefteå AIK. Johan Nordlöf har trots det fått döma de två första kvartsfinalmatcherna mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK. ”Jag tycker det är olyckligt att någon av domarna har en koppling till en av klubbarna, speciellt under en matchserie som denna, och förstår inte varför de försätter sig i en situation som den här”, säger Luleå Hockeys sportchef Stefan Nilsson.

Han var inte medveten om att Johan Nordlöf har kopplingar till Skellefteå AIK.

– Det här är ny information för mig, jag hade faktiskt ingen aning om det, säger Stefan Nilsson.

Hur ser du på det då?

– Jag tycker det är olyckligt att någon av domarna har en koppling till en av klubbarna, speciellt under en matchserie som denna, och förstår inte varför de försätter sig i en situation som den här, säger han – och konstaterar att SHL:s norrbottniska huvuddomare, Linus Öhlund och Tobias Björk, inte brukar få döma Luleå Hockeys slutspelsmatcher – sedan tillägger han:

– Men jag utgår från att han, precis som alla andra domare, sköter sitt jobb på ett professionellt sätt.

Det garanterar SHL:s domarchef att Johan Nordlöf gör.

– Vi har flera domare som dömer matcher på samma ort som de bor, de är professionella och kan hantera det, säger Tomas Thorsbrink.

Han tillägger sedan:

– Jag ser inget problem med det här.

Hur har ni resonerat när det gäller den här domartillsättningen?

– Det pågår fem matchserier just nu och vi tagit ut de domare som vi bedömer är bäst. Det gör vi oavsett om det är en träningsmatch eller en avgörande finalmatch. Sedan försöker vi alltid att hitta domare med bra personkemi.

Han fortsätter:

– Jag tycker också att domarna över lag har gjort ett bra jobb. Det går fort där ute, och misstag sker i alla matcher. En del av dem får också konsekvenser för något av lagen. Men vi är nog de som är mest kritiska. Efter varje match görs det dessutom en gedigen utvärdering. Domarna tittar på de situationer som har uppstått, precis som spelarna. Sedan får de återkoppling.

Vi har sökt Johan Nordlöf för en kommentar.

Fotnot: Johan Nordlöf har dömt de två första kvartsfinalmatcherna mellan Luleå Hockey och Skellefteå tillsammans med Patric Bjälkander. Till match tre kommer någon av dem att ersättas av Mikael Sjöqvist. Vilka som kommer att döma onsdagens match i Coop Norrbotten Arena offentliggörs dock inte förrän några timmar innan nedsläpp.
Kommentera