Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2188233

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är just sådana här matcher som visar med råge varför hockeyn är så mycket mer händelserik än fotboll
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Helt rätt. Och illustrativt med råge för att inte förrän hon den där sjunger är råget måttat!

Varenda barn i varenda land HAR spelat sparkboll och kan förstå det de ser när de är åskådare på arena eller TV. Sparkboll begriper alla, och sparkbollen är universell. Jag har befunnit mig långt från civilisationen på flera kontinenter där folk talat språk jag inte begripit - men har där funnits en match live eller på TV har vi förstått varandra - den kommunikationen känner inga gränser.

Men jag har också sett matcher där bollen aldrig lämnat mittplan utan förlorats efter några pass vilket upprepats av motståndarna och så har man varvat i 90 minuter och det är en pina.

Hockey förstår inte alla. Speciellt inte i länder där man inte har hallar, naturis eller hockey eller för den delen av så kallade experter som SeMer anställt att kommentera hockey eftersom de är "bra på travsport, stavhoppning eller annat".

Men även i "stillastående hockeymatcher" kan de explosiva förändringarna ligga på lur och när som helst inträffa. Lagens kamp för att hindra motståndarna att få till sådana expositioner och momentumförändringar är en njutning, när man förstår vad man ser. Och då kan t.o.m. en 0-0-match vara enastående underhållande. OM man förstår hockey.
Kommentera