Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2233328

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: klart angenämt problem för oss, tycker helt klart om man håller nollan borde man få fortsätta.

Frågan är vad som händer hos er om ni fortsätter så här några matcher till! Finns många i erat lag och i organisation som är "större" än laget, Bulan/Skuggan/Lilla Lassie/Omark och säkert några till, törs någon ställa dom mot väggen eller är dom "orörliga"?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Untouchable?

Nej, det tror jag inte. Det gäller nog framför allt att komponera ihop de spelare vi har på ett bra sätt. Men jag tror att vi MÅSTE bygga det utifrån bra fungerande backar och det vete fan hur det ska gå till.

Som jag sett matcherna i år är det som fungerar bäst att ha stora och brutala backar eftersom zebrorna tillåter dem att våldsamt överfalla motståndare nära målet.

Och frågan är om inte Luleå ligger inne med alltför små backar och därmed inte förmögna att spela tillräckligt tufft mot motståndarforwards. Se figuren nedan - Luleå har helt tydligt ligans minsta backar. I genomsnitt 6-7 cm mindre än Läjkers, som har de största.

Var hittar vi backar som Obsut, Robin Jonsson, Ågi, för att inte snacka om Bautin och Lasse Lindgren?

Den jag gillar bäst i uppsättningen är förstås Oscar Engsund och jag tycker att Skuggan ska ge sig fan på att knipa den egna Luleåprodukten Oskar Nilsson från Apan. Erbjud honom ett flerårigt kontrakt hemma fortare än kvickt. Det får kosta, men han borde HEM!
Kommentera