Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355002

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Ja, man får se hur det slutar. Om det går rykten eller inte kanske inte betyder något eller vad tror du? Att det går rykten skulle väl - om det är tillförlitligt - innebära att den sportsliga ledningen läcker till andra som läcker till andra och så vidare. Kan de hålla planer och aktiviteter inom sin egen grupp kan man ju se det som bättre än alternativet - att de läcker - och faktum är väl att de varit ganska duktiga under senare år att INTE läcka. Utan att när de presenterar en rekryterad spelare är det inte känt i förväg.

Fast det finns förstås annan ryktesspridning. T ex att när en klubb kontaktarven agent för att fråga på en spelare kan agenten läck det i syfte att driva upp priset på spelaren. Är ju klassiskt för rosen, räddhågan och andra att ringa runt för att fråga i syfte att sprida rykten som gynnar agenten - får upp priset - samt gynnar journalisten - får själv rykte om att "veta mycket". Sedan har man också vanan bland sportchefer att, om de tillfrågas om en spelare de INTE är intresserade av, men andra är intresserade av, att påstå att "vi håller koll på marknaden och X X är en duktig och intressant spelare" med baktanken att hjälpa till att hetsa upp priset för att Ap...jag menar den andra klubben ska behöva tömma sin inköpsbörs så de kan konkurrera sämre om andra. Ja, det finns många randiga skäl och rutiga orsaker till att sprida rykten. Det vidrigaste dock var när Rosen och Abrahamsson spred att Kovacs och Emil skulle till Gangsteröret tio månader i förväg, i syfte att jävlas med Luleå. Usch!

Helt klart ändå är att Luleå inte säkrade upp alla för nästa säsong redan i våras. Kanske eftersom man inte var säker på vad Limpan skulle välja, kanske för att man insåg att marknaden skulle bli helt annorlunda som följd av det ryska kriget och KHL:s delvisa kollaps. Troligt är att man lagt en del bud men spelare tackat nej eftersom de velat avvakta utvecklingen innan de bestämmer sig; ett lite komplicerat läge även för spelare på den nivån.

Schweiz börjar väl nu fyllas - tråkigt att Lugano knep Granlund innan - och KHL ligger ju i limbo delvis när de flesta ickeryssar tycks välja bort KHL av moraliska/politiska skäl. Kvar står utvecklingen avseende AHL/NHL och där blir ju alltmer klart framöver. Återstår konkurrens av t ex Tyskland, Finland och andra europeiska länder, samt förstås klubbar i SHL och allsvenskan.

Jag väljer att tro och hoppas på att Skuggan och de andra till slut kommer att lyckas bra och att det dröjer beror dels på att läget verkligen är komplicerat samt att de inte hugger på spelare de inte tror kommer att fungera i Luleå och Bulanhockey. Det gläder mig att Luleå inte slänger ut miljoner på "stjärnor" utan att ha hygglig anledning tro att de fungerar i Luleå. Ett omdöme som kanske inte är så representativ för vissa andra klubbar med köplust som övervinner allt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Så här är det iom att Omark inte valde säga åt våra GM jag lämnar efter säsongen så hade dem redan klockat in Kalle Kossila som valde Läjkers pga dem gav han bättre lön än vad Luleå kunde göra, Sedan så glider Skuggan på golfbanorna varje dag enl kompisar som ser han både i Luleå & Boden så det där med att nej vi är inte nära någon beror väl mer på hur mycket man vill jobba för hitta dessa spelare!

Bara kolla in andra lag deras GM sliter arslet av sig för finna spelare inte är dem undre och spela golf utan har prio på laget och vad som ska in, i Luleå är det väl golfen som är prio och laget kommer när man hinner och om man hinner.....
Kommentera