Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355447

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Jo, förstår det. Samtidigt klarnar väl läget när NLA fyllt klart och när de som kan tänka sig KHL väjer att gå dit. Det vill säga när det gäller spelare som inte planeras till NHL/AHL utan söker kontrakt i Europa. Om de avstår KHL och inte får plats i NLA blir det förstås Sverige, Finland, kanske Tjeckien, Slovakien och Tyskland som återstår.

Då har jag förstås räknat med att Luleå söker på den europeiska marknaden och avstår söka i AHL/NHL, åtminstone inte efter nordamerikaner a la Kennedy etc. Luleå tycks inte ha sådan koll som andra klubbar att hitta spelare där.

Det lär bli enklare att identifiera spelare som är kvar och dels uppfyller kvalitetskraven dels bedöms kunna fungera i Luleå och med Bulanhockey. Tror tyvärr att Luleå siktat in sig på några spelare - t ex nyss Granlund - som valt att tacka nej till Luleå. Och visst, utbudet nu och framöver är säkert mer begränsat.

Lite tuffare läge nu förstås och gissningsvis eftersom Luleå inte gått fram med väldiga överbud vilket säkert andra klubbar gjort på vinst och förlust.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fortsättning om spelare som skriver på för klubbar i KHL.

"Lettiske målvakten Janis Kalnins presenterades som ny spelare i KHL-laget Amur den 6:e juli."

I ett uttalande på det lettiska förbundets hemsida går det nu bland annat att läsa följande:
”Det lettiska förbundet har nekat övergången av Janis Kalnins till KHL under torsdagen. Låt oss påminna er om att de nyliga förändringarna i lettiska sportlagar innebär att det är förbjudet att representera Lettland om man väljer att delta i sportligor i Belarus eller Ryssland”.

Kommentar: Hmm, lite luddigt det där. Förbjuder det nationella förbundet övergång till KHL över huvudtaget. Kan det göra det? Eller förbjuder de deltagande i Lettlands nationslag, för spelare som skriver på för KHL-klubb?

I vilket fall. Nu när många spelare fortsatt är utan kontrakt och miljoninkomsterna i KHL hägrar kan vi få se hur det fortsätter. Här tycks ju lettiska förbundet ha stoppat övergång?! Kan bli fler nationella förbund som tar ställning på olika sätt.

Det svenska förbundet tycks tills vidare inte ha tagit någon som helst ställning, men det är ju precis som de gjort i alla frågor senaste åren med mjäkiga ordföranden och styrelser. Rickard Fagerlund, kom tillbaka! Allt är förlåtet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det finns ju ovanligt många lediga spelare nu. Några kanske hamnar i KHL. Som jag skrev en gång tidigare, tror jag att finnarna passar sig noga för de ryska lagen nu. Vet inte. Men tror så. Snart är det väl fullt i NLA och NHL-lagen har försett sig med de spelare man vill ha. Då tror jag att det landar nåt mysigt i Delfinens inre :)
Visst var Limpan och Andreasson väldigt alerta och produktiva fram tills Andreasson insjuknade/semifinalen. Men de fick helsikes mycket spelttid med.
Tror aatt vi har reservkapital så det räcke och blir över bland spelare som fick färre minuter i fjol, men kan ta kliv i år. Att vi dessutom sitter på en osedvanlig bunt dolares, gör mig till mer optimist än på många år.
Kommentera