Luleå HF

116297 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355465

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det finns ju ovanligt många lediga spelare nu. Några kanske hamnar i KHL. Som jag skrev en gång tidigare, tror jag att finnarna passar sig noga för de ryska lagen nu. Vet inte. Men tror så. Snart är det väl fullt i NLA och NHL-lagen har försett sig med de spelare man vill ha. Då tror jag att det landar nåt mysigt i Delfinens inre :)
Visst var Limpan och Andreasson väldigt alerta och produktiva fram tills Andreasson insjuknade/semifinalen. Men de fick helsikes mycket spelttid med.
Tror aatt vi har reservkapital så det räcke och blir över bland spelare som fick färre minuter i fjol, men kan ta kliv i år. Att vi dessutom sitter på en osedvanlig bunt dolares, gör mig till mer optimist än på många år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Är dessutom slående att Luleå försökte hela hösten att få linan Limpan-Shinnimin-Fröberg att fungera men det gick inte alls. Tycker framför allt eftersom Fröberg inte kunde hitta sin roll där och samspelet enbart mellan Limpan och Shinnimin aldrig lossnade helt.

Samtidigt jobbade Andreasson på utan att märkas speciellt i andra linor.

Först när Bulan gav upp och satte ihop Limpan och Andreasson med Tyrre i samma lina kom de loss så att det stänkte om det.

Påminner om att Roger Rönnberg som tränare hade Limpan och Harju många år som junisar och sedan fortsatt med Rograrna i A-laget. Och han kom aldrig på att sätta ihop de två. Han hade fått för sig att det inte skulle fungera. Så var det inför en match då en av våra finska centrar skadade knät just innan match och som temporär nödlösning fick Rogern sätta Limpan och Harju i samma lina, tillsammans med Snygg-Mats. De stänkte in en massa mål redan första matchen, linan blev kvar, och de fortsatte ösa in mål resten av säsongen.

Kombinationen i den linan med en stark och tuff murbräcka - Snygg-Mats - samt en skicklig målskytt som kunde leta sig fram till positioner där de kunde ta skott - Harju - tillsammans med den gudabenådade trollkarlen och passningsläggaren - Limpan - liknar väldigt mycket det vi fick av Tyrre-Ponta-Limpan.

Gissar att Bulan hade den tidigare linan i åtanke när han plockade ihop den nya.
Kommentera