Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2365359

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Dahlén-gate, forts. Timrets supportrar är väldigt speciella, och ganska unika för svensk hockey. Timret har ju varit med i hockeyn på yppersta nivå eller näst intill längre än de flesta andra klubbar och klubben har producerat ett stort antal hockeystjärnor på internationell nivå under alla dessa år. Och supportrarna förstår hockey framför allt jämfört med nyare köpeklubbar nerifrån sydbotten trots att några sådana köpt sig till glud då och då. Och som de älskar och följer sitt lag. Kommer ihåg när de tidigt på 2000-talet stormade sig igenom en allsvenska och slutspel för att sedan etablera sig som en lag på hög SHL-nivå, mycket beroende på hur suveränt Nubben byggde ihop fungerande lag. När supportrarna visste att de var på gång och att avancemang till Elitserien hägrade följde de sitt lag i vått och torrt över Sverige med så välfyllda supporterbussar att bortamatcher blev som hemmamatcher.

Och nu har de alltså tagit sig upp igen några gånger på slutet, båda gångerna efter att just Dahlén glänst i allsvenskan innan. Just nu drömmer de om möjligheten att Dahlén kommer in igen. Blir det så eller inte? Det vet vi väl inte och Timrets supportrar har säkert full koll på detta och förstår det. Men ändå passar de på att leva drömmen medan de har möjlighet och på deras hemsida passar de t.o.m. på att fila på laguppställningar som de skulle kunna te sig, förutsatt att Dahlén kommer "hem".

Påminner mig om ett rackartyg jag körde i tidernas begynnelse när Timret nyligen kommit ut på nätet med en sida där supportrarna samlades. Elak som jag var (på den tiden) hittade jag på en låtsassignatur som Timretsupporter, äntrade Timretnätet och påstod att det strax skulle presenteras en "bomb"; en spelare som ingen i Sverige skulle kunna tro skulle kunna köpas in till en Elitserieklubb. Och det "visste" jag eftersom pappa satt i styrelsen för Timret, men jag fick inte berätta mer. Och det räckte! Jäklar vilken fart det blev på supportrarna som fram och tillbaka diskuterade vem av toppspelarna i olika NHL-lag som skrivit på för Timret och varför, inklusive i vilka linor och femmor de skulle placeras. Jag hade inte trott att luringen skulle gå hem så pass och skämdes förstås över hur jag satt griller i huvudena och erkände redan efter några dagar och bad om ursäkt. Men Timrets supportrar är Timrets supportrar och liknar inga andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Är ute å far i landet. Har ingen aning om hur trovärdigt, men snubbla över en amerikan som skrev att den NHL/AHL-meriterade Remi Elie är på G till SHL. Enligt hans uppgifter är det till FBK eller Luleå.
Kommentera