Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2387492

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Året 2020...den säsong då vi vann serien överlägset men fick inte spela slutspel då Tjommen krävde "samhällsansvar" - enligt hans definition (=mygla TrottoarKanten kvar i SHL).
-------------------------------------------------------------------------------------------
Det var då..., och Nu är NU!!

Och tyvärr, för vilken gång i ordningen det nu än är..., ett ansenligt antal ggr får nog ändå konstateras, så HJÄLPER DET INTE!! hur Många ggr du än beklagar dig över, och ältar... vad som hände våren 2020. Det GÅR nämligen INTE att ändra i historien, förutsatt att du inte är en 'ny' Marty Mcfly från Tillbaka till framtiden, och har tillgång till en Delorean, som du kan flyga tillbaka till Wuhan säg i sept-okt 2019, och på plats förhindra att coronapandemin bryter ut...
Har du den möjligheten Sven?

För övrigt ser det inget vidare ut sett på det hela taget, med Luleå Hockey den här säsongen. Spelmässigt var Frölunda klart överlägsna oss idag.
1 måls nederlag var helt klart i underkant. Jag tycker inte att uddamålssegern mot ett för dagen synnerligen blekt Malmö härförleden, var 'överdrivet' meriterande heller.

Tyvärr är jag benägen att tro att min tidigare profetia gällande att Luleå slutar på plats 7-10 den här säsongen, kommer att besannas.
Sen blir det högst sannolikt i bästa fall kvartsfinal, där vi nog får kvittera ut ett relativt tidigt respass...
För det spel vi har presterat så här långt räcker i bästa fall till en playinplats,och en ev. kvartsfinal, där vi isåfall kommer att ställas mot endera ettan eller tvåan i serien...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, du, Realist, innan Wuhanhändelserna arbetade jag faktiskt med ansvar för sådant där och det troliga var då snarare att nya rekombinationer av human influensa med svininfluensa och fågelinfluensa skulle kunna riskera att resultera i en malign influensa med effektiv spridning och hög dödlighet; och det gäller fortfarande. När det gällde VAD GÖRA var även det självklart. I stora städer i asien främst Kina sker en väldig urbanisering där folk från landet flyttar in och på bakgårdar eller gatstumpar håller svin och höns vilka sköts av barn. Alla dessa otaliga trånga microlantbruk är själva grogrunden och den stora risken för att något riktigt elakartat ska hända och det kan faktiskt hända närsomhelst.

För att kraftigt reducera den risken är det nödvändigt att arbeta för att bli av med dessa microlantbruk men det kräver en ekonomisk satsning som kineserna själva inte är inställda på att ta på sig. Det skulle dock kunna lösas genom internationell samverkan men all sådan kräver att US of Disneyland är med, och de får svår pungklåda av att tänka sig att sponsra Kina samtidigt som det jättelandet håller på att utmanövrera US ekonomiskt. Och US har då en orealistisk förväntan att ”händer något, fixar vi det med vår överlägsna high-tec” vilket bara är skitsnack.

Men att det skulle bli ett coronavirus som rasade över världen hade ingen väntat sig. Vi har ju redan fyra snälla coronavirus som cirkulerar och vanligen bara ger snuva. Vi hade visserligen erfarit två mer virulenta coronautbrott tidigare på 2000-taket (SARS) och på 2010-talet (MERS) med dödlighet bortåt 30% men samtidigt med enklare hanterbar smittspridning – väsentligen bara smittsamma efter några dagars-vecka sjukdom och då hann man utan vidare in med smittförebyggande åtgärder baserade på diagnostik och isolering. På det sättet eliminerades SARS medan det dromedarburna MERS finns kvar framför allt i Saudi, men är hanterbart smittskyddsmässigt. Det är sant att Folkan envist för att inte säga halsstarrigt killgissade att vi kunde köra detsamma för SARS-CoV-2 men denna ultraspridare smittade ju innan folk blev sjuka och var dessutom betydligt mer luftburen och kunde inte stoppas lika enkelt.

När vi nu har denna erfarenhet vet vi ju att steg 2 för att motverka utveckling av pandemier som hotar mänskligheten vore att bli av med det eländiga ”kök” av för oss besynnerliga födor som förkommer i Asien – t ex på marknaden i Wuhan. Vi vet ju att fladdermöss bär på mer än tusen olika varianter av corona och efter senaste pandemin borde man förstås eliminera alla sådana vanor. Bäst vore förstås om vi alla blev veganer eller åtminstone vegetarianer för att eliminera risken för all sådan skit, som i grunden är zoonoser som mycket smittsamt elände vi människor drabbas av.

Nå, med detta som bakgrund, vad skulle jag göra om jag kunde tanka en DeLorean med 9,1 GigaWatt och åka till tiomiljonerstaden Wuhan? Ja, det vete fan. Dra på mig en FFP3-mask och med ett utseende som Darth Vader vandra runt på marknaden för att köpa alla fladdermöss samt eventuella sekundära bärardjur, för att destruera eller frisläppa dem (förutsatt att det INTE var en labsmitta, vilket man på nuvarande kunskapsnivå ibte tror)?

Nja. Kanske jag fick tag på den första mutanten och kunde stoppa skiten. Men samtidigt skulle ryktet gå och inom en vecka hade vi haft 10-100 ggr så många fladdermöss på marknaden med anledning av det explosivt galopperande priset när marknaden reagerar på efterfrågan. Kanske skulle ge förutsättningar för flera nya och än elakare varianter?

Förr i världen under kalla kriget krävdes skyddsrum i var och varannan fastighet och innanför dessas väggar låg gasmasker av typ som användes mot första världskrigets senapsgas. I princip var det lika meningslöst som när de under samma period hade utbildning av barnen i amerikanska skolor för att – om de såg ett svampmoln på avstånd – skulle de snabbt lägga sig under skolbänkarna.

Däremot skulle man mycket väl kunna utrusta skyddslokaler med en uppsättning av sådana där Darth Vader-masker jag nämnde. Om var och en bar sådana masker 4 veckor vid kontakt med andra människor samt man körde öppna fönster och dörrar för att vädra ut eventuellt virus i lokaler: ja, då skulle vi varit av med coronaepidemin snabbt. Visst, det skulle krävts en jätteinsats, men knappast värre än vad man ändå gjorde i Kina och fortfarande gör med den ej så realistiska visionen av zero covid.

Så, varför slänger jag ut ett sådant långt inlägg? Ja, dels pysslar jag med rapporter så jag har det mellan öronen och dels skriver jag snabbt – ovanstående tog typ 10 min och det kunde jag offra.

Men om jag lämnar denna vid sidan om-historik och ser på årets säsong. Att Luleå slutar på play in-plats? Det tror jag absolut inte. Mycket fungerar för laget redan idag men så länge inte allt fungerar duger inte laget och det finns ytterligare som måste till. Det är förstås Bulan, Stridh, Skuggan och Engman väl medvetna om och kommer att göra sitt bästa för att fixa det. Det finns en god chans att de lyckas tror jag och då kan vi i bästa fall mars 2023 ha ett lag med lika goda chanser som vi haft 2020 innan Tjommen tog en rövare av klassisk TrottoarKantstyp.
Kommentera