Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2388541

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
"Lulefans" går bananas mot Kapten Gus på twitter.
Man väljer väl för bövelen om man tar åt sig av hans mycket kloka ord. Jag är supporter sedan ca -80 men nog vet jag att han inte menar mig. Han menar dom som ska hota och slänger ur sig aldeles för mycket skit på nätet. Mot laget, spelare, GM, m.fl.
Jag hålller med honom.
Mut:at ett gäng jag inte orkar se i deras självupptagenhet.
De reagerar på ordet business. Jag reagerar på att de verkar tro att det äär klackeliten som är händelsernnas centrum. Det är LAGET som förenar oss. Och som Isac älskar att spela för.
Jag älskar klacken när de driver på sittplats och ger laget energi.
Men de är inget självändamål.
Jissses vilken soppa detta blev. Folk reagerar som små barn och härjar istället för att sansa sig och inse att även om vi älskar LAGET occh gjort det länge, så spelare kommer att komma och gå. Ibland beroende på sportsliga orsaker. Ibland beroende på världsläget, ekonomin, familjesituationen, eller nåt annat. Visst var det fint när Skuggan, Strömwall, Hurtig, m.fl. lade större delen av sin aktiva karriär i de vackraste av färger. Tyvärr funkar det inte så längre. Penningen och en massa annat styr i vårat uppstressade moderna marknadsanpassade samhällle. Spelarna är bara små människobrickor och vi får vara glada för den stund vi kan njuta av deras spel i de rätta färgerna.
Isac Bränström har gett det han orkat och förmått till vårt kkära Luleå. Kapten Erik kom hit och har gett oss så mycket mer ään de poäng han noterats för. Visst. Genom cmoreabonnemang, årskkort ooh biljetter ger vi tillbaka. Inte ger det oss rätten att vara oförskämda.
Detta blev längre än jag tänkt. Slutar inte fanseliten att vara obbstinat nu så pausar jag fan mitt engagemang på nätet. Har gått ur ett ibland rätt enögt forum och tagit bort en massa folk ur flödet, men vilken glädje finns kvar om gnället på GM, tränare och spelare ska pågå konstant?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Det var oerhört trist att läsa. Snabbgooglade men inte tillräckligt bra, hittade inget.

Det som hänt är tydligen att någon bankat på dörren och krävt att få tala med Brännis utan att ha koll på att han var på sitt jobb, dvs på träning. Man får väl hoppas att det inte var en granne som ville diskutera höststädning på gården bara. Skämt åsido, riktigt obra att det finns en person som inte drar sig för att skrämma en höggravid flickvän till en spelare och man kan diskutera om det är något som kan få spelare att välja bort Luleå i framtiden? Inte så bra supporterat....

Läste intervjun med Erik och visst läser jag den med positiva filter på mig och tycker att det var bra sagt, men vid omläsning kan jag förstås se att visst kunde han ha sett till att uttrycka sig ännu bättre.

Om han nu var korrekt citerad. Vi glömmer ju aldrig hur idioten-brännvinsjournalisten ringde upp dåvarande sportchefen sjukskrivne med +40°C Chrunack 24.00 en lördagkväll och krävde intervju, vilket denne vägrade, men när de skulle lägga på luren fick frågan om vad han tänker om folk som pissar på bussar (eller vad det nu gällde) varpå krigsrubriken på framsidan av söndagens Sexpressen löd "Luleås sportchef om Luleås supportrar: De är Ärthjärnor!"

Vi kan ju jämföra med texten i Stefan Enboms utskick tidigare idag till oss medlemmar. Han får fram det han önskar, samtidigt som han hyllar de som sköter sig. Så drar man en slipsten.

Men om jag förstår dig rätt är det folk som är supportrar till Luleå som nu går bananas? Gudars skymning, sitt på händerna! Vad som än hänt ska man förstås inte bidra till att så inre splittring; hur svårt ska det vara att förstå? Man får agera på annat sätt och hela tiden ledsagas av ledorden att agera FÖR Luleå Hockey.

Och dessutom komma ihåg att de skyldiga heter Ros och Abrahamsson.

Många påpekar att det måste vara Nubben som medvetet läckt i syfte att få igång en omöjlig situation a la Kovacs och Gangsteröret. Det vore ju intressant om det i så fall kunde visas. Så vet man vad tycka och tänka om Nubben.

Lille Leifby studsar upp som gubben i lådan och påpekar att nu blir det som att skiljas från frun men bo kvar tillsammans. Tack ska du ha för den, du. Så lägger han till att förbundet / ligan tydligen har en regel som förbjuder rekrytering av spelare från annat SHL-lag >6 mån innan kontrakt går ut.

Nu har ju alla sådana där regler skitits i och det var Looben som visade vägen när han började sno spelare av Luleå Hockey. Bland annat Limpans kusin Hento, som därefter var totalt under isen när vi åkte på Warulfven i kvartsfinal....
Kommentera