Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2390140

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Även SDHL är i farten idag och där spelar alla lagen:

• Luleå HF-Djurgårdens IF
• MoDo Hockey-Linköping HC
• Leksands IF-HV 71
• SDE HF-AIK
• Brynäs IF-Göteborg HC

Tabelltoppen just u:
1. Luleå 8m 24p
2. DamPölsan 9m 23p
3. DaMooDoo 8m 15p
4. DamGården 8m 15p
5. DamPungen 7m 9p
etc

Ser alltså ut som att vår främsta konkurrent i SDHL återigen blir DamPölsan, som vi redan mött en gång och vunnit med 3-1 denna säsong. Närmast under har vi DaMooDoo och DamGården som vi ännu inte spelat mot med 12.00 i Delfinen tar vi emot DamGården. Blir intressant!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Silly season? Har själv knappt skrivit om detta, men kommenterar nu. Luleå har ju nästan hela laget intakt från ifjol men har aviserat att man planerar förstärka med två spetsforwards. Utan att klubben informerat om namn vet vi vidare att man lagt en del bud på spelare man velat rekrytera men de har tackat nej och i de flesta fall eftersom de fått betydligt bättre lön i Schweiz som länsat Europa på många av de bästa spelarna i år. I andra fall tycks det ha varit så att spelare tackat nej tills vidare eftersom de hoppats slå sig in i NHL.

Luleå har kommenterat att man tror att först när HL har gjort sina val kan det komma ut spelare på marknaden som kan tänkas bli rekryterade.

Nu har NHL gjort sina val.

Så nu borde det vara dags, nu borde det pågå diskussioner och försök till rekryteringar. När som helst kan det tänkas presenteras nytt eller nya namn?

Är det så? Vet inte. Till kråksången hör att även om Schweiz/NLA utvidgat och tar accepterar fler importer verkar det som att de har oändligt med pengar och många NLA-lag tycks köpa på sig bortåt dubbelt så många utländska spelare som de får ha i trupp till match. För att försäkra sig mot skador eller misslyckade insatser. Ja, det är bekymmersamt.

Och nu är vi mitt i oktober. Att förstärka Luleå ser ... bekymmersamt ut.
Kommentera