Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2390149

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Silly season? Har själv knappt skrivit om detta, men kommenterar nu. Luleå har ju nästan hela laget intakt från ifjol men har aviserat att man planerar förstärka med två spetsforwards. Utan att klubben informerat om namn vet vi vidare att man lagt en del bud på spelare man velat rekrytera men de har tackat nej och i de flesta fall eftersom de fått betydligt bättre lön i Schweiz som länsat Europa på många av de bästa spelarna i år. I andra fall tycks det ha varit så att spelare tackat nej tills vidare eftersom de hoppats slå sig in i NHL.

Luleå har kommenterat att man tror att först när HL har gjort sina val kan det komma ut spelare på marknaden som kan tänkas bli rekryterade.

Nu har NHL gjort sina val.

Så nu borde det vara dags, nu borde det pågå diskussioner och försök till rekryteringar. När som helst kan det tänkas presenteras nytt eller nya namn?

Är det så? Vet inte. Till kråksången hör att även om Schweiz/NLA utvidgat och tar accepterar fler importer verkar det som att de har oändligt med pengar och många NLA-lag tycks köpa på sig bortåt dubbelt så många utländska spelare som de får ha i trupp till match. För att försäkra sig mot skador eller misslyckade insatser. Ja, det är bekymmersamt.

Och nu är vi mitt i oktober. Att förstärka Luleå ser ... bekymmersamt ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Shinnimin-gate rullar på. För många handlar det om en kamp emot filmningar och fusk i hockey a la sparkboll. Och på så sätt är det förstås bra vilket alla kan skriva under på, förutom vissa Fläskberg och Fläskbergsupptränade.

Men kampen mot filmningar och fusk har fått en rejäl slagsida eftersom det nästan aldrig är det som saken gäller, utan förstärkningar. Och det faktum att spelare tvingas förstärka för att zebror ska ta utvisning.

Några vettiga bedömare med bakgrund på isen har påpekat att för det första har förstärkningar alltid förekommit och för det andra är det grannlaga att avgöra vilka reaktioner/förstärkningar som är acceptabla och vilka som ska listas som fusk.

Nu har denna kampanj urartat fullständigt och till stor del utkristalliseras ett drev mot en enda spelare nämligen Brendan Shinnimin som allt fler uppfattar som PK att skälla på och därför törs de vara "modiga" att göra det. Här handlar det knappast om att han fuskande filmar utan att han blivit elakt åtgången, men att när han faller gör han det mer teatraliskt än andra; kastar bak huvudet, slänger klubban, slår ut med armarna, i syfte att domarna ska uppmärksamma att han blivit påhoppad genom ett regelbrott som regelbrytaren bör visas ut för.

Visst är det OK att han - och andra - granskas, men vi har rätt att ställa krav på en sådan granskning så att den genomförs objektivt och rättvist. Och att den kartlägger vad spelaren blivit utsatt för. Eftersom det verkligen är av betydelse i målet. I detta sammanhang kan anföras att de anmälningar som lärlingen i situationsrummet författat - och det är han som gör det - lämnar det mesta att önska. Här kommer bara tendentiösa beskrivningar baserat på ungefär vad en publikklack kan tänkas vråla åt men helt utan att beakta vad som egentligen hänt, trots att de förfogar över material och tekniska resurser att göra det utmärkt.

Noterar nu att Warulfvens VD i Ulvens eget blad tar till ordet och fördömer "scenkonstnärer" som han kräver helt ska bort ur svensk hockey.

Ja, du. Det var ju modigt.

Vet han vad han talar om?

Uppfattar att han varit VD för Warulfven åtta år och det låter ju tryggt. Men när han kom dit var det med följande meritlista:

Karriär:

Nuvarande: 2012/08 – Regional General Manager Americas, SAS Scandinavian Airlines
2010/01 – 2012/07 Regional General Manager Western Europe, SAS Scandinavian Airlines
2008 - 2009 General Manager Belgien & Luxemburg, SAS Scandinavian Airlines
2005 - 2006 Sales Director District North Sweden, SAS Scandinavian Airlines Sverige AB
2002 - 2005 Sales Manager Corporate Sales, SAS District South Sweden
2001 - 2002 Appointed Director District Central Sweden, SAS
1996 - 2001 Sales Manager, District Central Sweden, SAS
1993 - 1996 Agent Account Manager, SAS
1987 - 1993 Traffic Assistant Linjeflyg – Swedish Domestic Airline

Utbildningar:

Leadership Program – Oslo, BI School of Economics
Leader Development Program, Stockholm School of Economics.
IHM Business School Örebro Sweden
Media & PR training, Springtime AB
Emergency response training
2004 vald till "leader of the year" i SAS Sales & Distribution
Higher Sales training, Mercury International
Sales training program, Dale Carnegie

Och inte ett ord presenterades när han tillträdde om någon hockeybakgrund så det kan han väl inte ha haft någon. Och visst har han varit Akela för Ulfven åtta år, men har säkert varit upptagen med annat - som en VD ska vara - och kan knappast ha lärt sig något om hockeyns grunder och verkligheten på isen.

Men nu ryter han ifrån. Nu behöver han ingen kunskap om verkligheten på isen och det komplexa begreppet förstärkningar för nu vet han att det är PK och blir applåder när han hänger på drevet för att inte säga häxjakten mot alla-vet-vem.

Ja, du, VDn. Du tycks ha gjort karriär till en framträdande internationell roll i SAS; ett företag som tycks vara ekonomiskt svårt drabbat. Hur mycket av SAS svårigheter beror på dina tidigare insatser?

Vidare tycks han ha varit VD för Ulven under en period då laget först i våras fick ett glud, samtidigt som de plockat hem en massa glud INNAN VD:n blev VD. Vilket ansvar har du för detta, VD:n?

Och tycker du seriöst att en VD för en SHL-klubb har ska ge sig in i ett angrepp på en specifik spelare i en annan klubb, även om denne spelare inte nämns vid namn men media omedelbart tolkar som mål för angreppet?

Och eftersom du tydligen anser att du kan bedöma saken: hur tolkade du Ejdsells fall som ledde till utvisning på motståndare senast?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja nu väntar man på att det ska dimpa ner nåt pulver. Jag kan tänka mig flera stycken intressanta namn enbart på det man kan fantisera fram via ep. Gissar dock att drömmen om några matcher och chansen att spela in sig i världens bästa liga gör att några tvekar. Liksom det faktum att det kanske inte lockar alla att flytta över pölen långt från Amerikat.
Kan ta nån eller några veckor till.
Personligen har jag inte släppt tanken på Super Mario riktigt än. Ryktas ju träna med nåt lag i Schweiz men tror att just dom signade Panik nyligen?
Jaja.
Det blir spännande att se vad man får på kroken.
Kommentera