Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2391410

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: På dina bilder såg det ut som en box på läppen men i andra filmsekvenser ser det annorlunda ut men svårt att veta. Det jag vet när jag är ute i skogen och får en kvist i ansiktet med smärt som följd att jag som 60+ inte faller ihop som en klubbad oxe eller när jag sågar 40 cm gran i kubbar och någon faller på mitt smalben att jag inte ramlar ihop i en hög och skriker ut min smärta utan i värsta fall skriker ut ett aj och fortsätter. Förstärkningar är ett problem i all idrott med fysiska kontakter men att förstärka dom är inte ok. Men vi glömmer inte Glenn Strömbergs förstärkning/filmning i en bollsparkar match och fick straff då var det ok i de flesta ögons betraktelse om man höll på Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: När det gäller händelsen har jag inte kunnat hitta några bra filmer på den. Bara den enda jag snabbplockade fyra bilder från, och bara sett denna enda vinkel från SeMer. Den är ju tagen från distans och Shinnimin täcker delvis warulfven, men det tycks väl rätt klart att ulven slänger upp armen i ansiktshöjd på Shinnimin. Den sistnämnde har ju vidare till DIFiplinnämnden presenterat vittnen på att han blödde från näsan, samt bifogat bilder som visar hur svullen och rodnad hans högra kind är.

Men länka gärna till var du sett andra filmsekvenser, så kollar vi.

Tills vidare utgår jag nog från att han fick ett rejält slag i ansiktet av näve eller armbåge. Och faktum är att i de situationer han är inblandad i tycks man, för man analyserar saken, finna att han inte hittar på utan blivit regelvidrigt behandlad.

Det är inte det som är problemet, utan hans sätt att reagera. Kasta huvudet bakåt, slänga klubban, kasta armarna uppåt skyn och falla ungefär som sergeanten i filmrullen Plutonen. Så ser det ut ofta och det ser man nästan aldrig från andra spelare i ligan. Jag reagerar inte värre än du vid en kvist i ansiktet, och gissar att sådana är de flesta av oss. Men inte Shinnemin. Är det då ett instinktivt reaktionsmönster han har? Eller medvetna förstärkningar? Eller någon sorts kombination? Svårt att veta.

Med detta sagt, kunde man tänka sig att domarna VET att så där reagerar Shinnemin och bortser från det teatraliska utan dömer bara för det fel de sett? Fast det är ju inte realistiskt. Helt klart ändå att så här kan det inte fortsätta eftersom det nu utvecklats till ett drev av häxjaktsformat där bortapublik och media grinar ihjäl sig så snart han "reagerar". Så här kan inte Luleå ha det och förutsätter att Bulan och Skuggan redan talat och fortsätter tala med Shinnimin om saken. Blir han kvar hela säsongen? Svårt att veta. Kanske, kanske inte. Det beror på hur det fortsätter.

Med detta sagt vill jag ändå sätta en klar och tydlig gräns mot rena filmningar. Glenn Strömberg var ju inte vidrörd, men slängde sig omkull i straffområdet på ett sätt som lurade domaren att tro det. Men på bildsekvenser syntes det tydligt att han fuskade och det erkände han ju också. Vill nog tänka att de festa svenskar ansåg det vara fel och fusk. Den typen av uppträdande finns ju mer vanligt inom sparkbollen och det är vidrigt. Mindre vanlig i hockeyn, men förekommer. Inte av Shinnimin, men mycket tydligt visad av framför allt Fläskberget, även av Lee Goren, båda spelare med karaktär som uppskattades i Skellefteå.

Men inte av mig.
Kommentera