Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2392858

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Full omgång i SHL i kväll:

• Luleå HF - Timrå IK
• Brynäs IF - Linköping HC
• Leksands IF - IK Oskarshamn
• Örebro HK - Färjestad BK
• Växjö Lakers HC - IF Malmö Redhawks
• Frölunda HC - Rögle BK
• HV 71 - Skellefteå AIK

Och massor av intressanta möten.

Om vi börjar nedifrån hur ska – upp som en sol, ned som en Apa – kunna skärpa sig när de nu möter SHL:s minst lyckade lag, HV, som inte tagit en enda trepoängare än så länge?

Och Röglet som ännu inte tycks ha kunnat få till sin väntade höga nivå mot impotenta Fiskrenset i Scandal-i-Analium?

Och ska inte vinstmaskinen Läjkers enkelt kunna avfärda Malmoe vars maskineri stampar betänkligt efter en ovä’ntat stark inledning?

Vidare derbyt Öret-Ulfven mellan två lag som inlett serien starkt?

Att rookielaget Trottoarkanten enkelt ska slå rookielaget Oskars känns väl klart – och just därför blir det väl överraskningarnas match? Antar att båda lagen innan match applåderar en vepahissning för Tjommen vars samhällsansvariga list räddade båda lagen för att bli utkvalade våren 2020?

Så ska Pölsan som börjat få ordning på spelet ta emot Pungen som är jobbigare än många hittills förstått.

Och…ja, hade vi inte en match till? Ja, just det. Timret besöker Delfinen och ett Luleå som fått igång spelet och snabbt klättrat i tabellen mot ett Timmer som tvärtom sjunkit sedan inledningen men exploderade mot Malmoe senast och nu är svåra att bedöma: hur bra är de, igen-kligen?

Jag tror att det blir en svår match för oss att vinna. På papperet handlar det om Timrets emellanåt fruktansvärt skickliga offensiv mot Luleås vanligen seriens bästa försvar.

Visserligen också Luleås mindre imponerande anfallsspel mot Timrets bristande defensiv.

Vi ska vidare komma ihåg att av någon konstig anledning har Luleå historiskt haft problem med Timret varje gång de under 2000-talet varit uppe i Elitserien SHL. Och i fjol var det som ”vanligt” när bottenlaget Timret – tillsammans med topplaget Röglet – var de enda klubbar som gick plus i inbördes möten mot Luleå.

Jag tänker att allt kokar ned till den enda frågan: Kan Timrets giftiga linor övervinna Luleås starka spel utan puck? Och mitt svar är: Ja. De kan de. I sammanhanget tror jag att det kan vara en nackdel att matchen går i Delfinen vilket innebär att Luleå nog kommer att satsa mer på eget spel än om vi mött dem nere i Timrå och det kan innebära att vi går mer framåt och blir mer känsliga för Timrets giftigaste forwards.

Visst. Luleås spel utan puck när vi effektivt stänger ned mittzon och när vår box jobbbar och inte släpper till chanser för motståndarnas PP fungerar synnerligen bra mot i stort sett alla gäng. Men ett av de lag som kan avslöja oss där är just Timret med sina skickliga, snabba, bra passande, rörliga och målfarliga forwards. I början av årets serie kollade jag in Timret några matcher och blev otroligt imponerad över vilket extremt skickligt PP de ställer upp med. Tänkte ajajaj, där kommer vårt försvar inte alls att hinna med.

Visst. Timrets försvar håller inte alls någon hög nivå och riskerar bli lekstuga för lag med starka anfall… men har vi sådant?

Nej. Har varit med så många gånger att jag inser att vi måste ställa in oss på att torska idag. Men det ska i alla fall bli intressant att se hur matchen mellan två olika spelsystem kommer att utvecklas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så har vi kvällens resultat:

• Luleå HF - Timrå IK 2-3 straffar
• Brynäs IF - Linköping HC 4-1
• Leksands IF - IK Oskarshamn 4-3
• Örebro HK - Färjestad BK 4-1
• Växjö Lakers HC - IF Malmö Redhawks 2-3 straffar
• Frölunda HC - Rögle BK 2-3 sudd
• HV 71 - Skellefteå AIK 3-2 sudd

Jäkligt jämna matcher idag. Imponerande av Malmoe att ta 2p av Läjkers och av HV att göra detsamma av Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Men en sak som rimligen borde väga över till vår förddel är väl att Timret skeppat sin bästa back? Osäker på om nyförvärvet ansluter redan ikväll?
Äh. Håller sig Vårat Gäng till gameplan ska dom tugga ner Timret. Risken är möjligen att dom känner sig lite "för sköna" som kapten Gus brukar uttrycka det och slarvar bort den här matchen.
Den som lever får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag är stolt. Eftersom jag är medlem i en förening vars ledning jag respekterar, högaktar och t.o.m. beundrar. För vad de åstadkommit när det gäller stabilitet och ekonomiska förutsättningar och dessutom hur utmärkt de hanterat vår herrhockey och hur enastående fantastiskt de hanterat vår damhockey.

För ett antal år sedan höll de dock på att tappa kontrollen och balla ur genom att få för sig att vi skulle symboliseras av en meningslös Bjärv. Men när medlemmarna satte ned foten och sa ifrån hade ledningen omdöme nog att vika ned sig.

Och nu har vi haft ett annat problem som Aftontrasans Gävlepojke Gris satte igång och som genom medias "hjälpsamma insatser" skapade problematik.

Vi vet ju att vi tänker olika från klack- och slipsplats men det ska inte vara grund för interna motsättningar utan vi ska förenas i det som vi alla är överens om. Och i detta ingår att folk inte ska leta efter och stimulera till att jidder blåses upp. Utan i stället visa empati genom att sätta sig in i andras situation och förstå och respektera dem. Vi gör det tillsammans.

I denna anda är jag glad att på officiella hemsidan läsa om att Luleå Hockey igår genomförde ett möte med representanter från styrelsen av Luleå Fans. Bland denna information läser jag bland annat:

"Den senaste tiden har en del händelser skapat turbulens och upprörda känslor. En del i detta kommer av olyckliga uttalanden och formuleringar från oss i Luleå Hockey. Mot bakgrund av supporterkulturens värderingar, framförde LuleåFans på ett konstruktivt sätt deras synpunkter på dessa händelser och på våra uttalanden. Vid mötet förtydligade vår GM Stefan Nilsson och lagkapten Erik Gustafsson sina uttalanden i media. Uttalanden som till viss del blev olyckliga då de skapade ytterligare frågor och risk för missförstånd. Luleå Hockey beklagar och ber om ursäkt för detta."

Man blir glad.
Kommentera