Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2394003

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nja det var nog av egen maskin som Brännis tog sig in där tyvärr, som jag minns situationen. Kollade speciellt på just det igår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jag håller återigen med. Av alla fem som kämpade i målområdet var nog Brännis den som kämpade mest. Och sammantaget är vi överens - med nästan alla andra - om att målet korrekt underkändes.

Men för att simulera en svart korp på axeln kan man tjafsa ihjäl sig och föreslå att "var det inte så att Berguven var liggande på isen med knäet böjt och där fanns ett rätt stort tomt område mellan knä och benskydd. I det området åkte Brännis in med ena skridskon, det var ju ledigt. Och sedan när Berguven försöker kämpa sig upp och sträcka benet är det i själva HAN som orsakar kontakten?"

Jaja, att helt korrekt kunna beräkna alla inblandads enskilda aktioner under bråkdelar av sekunder och hur den ena eller andra påverkade resultatet och ledde till andra aktioner från andra spelare....det är ogörligt och börjar kräva ett kaosmatematiskt synsätt. Vilket blir att lyfta blicken från detaljer och försöka tycka till om hela situationen och när man då bedömer köper vi ju att Brännis inte får tillåtas detta. Fast det vete fan om liknande bedömningar gjort på samma sätt tidigare. Ta exempelvis hur fläskberget gång efter gång kastade sig över målvakten och med sina 100-200 kg fjättrade vakten till isen medan Erik Forssell eller annan Apa petade puck i mål. Mål, som konsekvent godkändes kan man tillägga...

TILLÄGG: Kollade regeln som tydligen låter så här:

"Mål ska inte godkännas om pucken går i mål i anslutning till att försvarande lags målvakt har hindrats att utföra en räddning på grund av fysisk tillfällig kontakt av en anfallande spelare (medan målvakten med någon kroppsdel befinner sig i målområdet). Detta inkluderar såväl situationer som initierats av den anfallande spelaren och situationer som initierats av målvakten. Det är målvakten som har rätt till sitt målområde, inte tvärtom. Dock måste målvakten bedömts ha blivit störd av kontakten för att målet ska underkännas enligt denna regel."

Klart som korvspad, kanske. Jag råfel var okunnig om exakt hur regeln var skriven, eltifoso hade koll. Slarvigt. Nu kan jag inte tjafsa på längre, bara att vika ned sig. Jag hade fel.
Kommentera