Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395781

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Ja, det är imponerande. När det gäller den tidigare perioden inklusive med de två gluden - fuskade visserligen Fläskberget när han kunde, men framgångarna berodde nog på två olika omständigheter:

• Aplasse J och ApWallsson satt på kvällarna och överöste unga pojkar - t.o.m. ned i 12-13-årsåldern med sena telefonsamtal för att övertyga dem att bli Apor. De båda fulingarna hade ju varit verksamma i juniorserierna i Norrbotten (via Kiruna och Piteå) och hade bra koll på var talangerna fanns. På sådant snodde de åt sig talanger från andra klubbarnas områden ända till dess att BurkÖlen, Luleå och de andra fått koll på och stoppade denna rovdrift. Och i samband med de lämnade ApLasse och ApWallsson Apan och har därefter misslyckats på olika håll. Men under många år hade de bra tillgång till duktiga junisar som kom upp i A-laget och lyckades bra. Majoriteten snodda från andra klubbar alltså, men presenterades som "rena approdukter från blygden".

• Den meriterade NHL-scouten Anders Forsberg insåg att Apans försvarsspel sög och köpte in Rönkens andretränare i Almtuna - CryBert - för att denne skulle lära ut Rönkenhockey i försvaret. Vidare identifierade de var lämpliga spelare kunde hittas och den erfarne scouten Forsberg rekryterade dessa till Apan.

Men många spelare försvann och under senare delen av perioden - men alla finaler förlorade - lyckades man inte hela vägen och då levde man länge på Fläskbergets fusk är han smög in bakifrån sidan kastade sig på motståndarnas målvakter, fjättrade dessa till isen, så att Apan kunde måla. Innan det förbjöds. Då utvecklade han "flera andra lömska fusk inklusive nuvarande "vinnande" teknik "benen försvinner".

När han, i en match mot Luleå, försökte sig på ett fult överfall på Luleåspelare mot sarg klubbade han sig och skadade vaden, och sedan försvann han. Då hoppades man att fusket skulle vara över, men swingerli som tränades av Fläskberget själ för traditionen vidare. Och tyvärr ser vi nu talrika exempel på detsamma från även nykreryterade apor som Max Lindholm och junisapor som Elias och lille Forsfjäll. Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja ni har i alla fall inte gått samma väg o värvat Svenska spelare det var väl för får som ville spela i Luleå. Utan har år efter år satsat på importer så Real Luleå ligger bra till när det gäller importer 10 spelare tills nu o vi är bara i okt Oskarshamn är värre de har 12 spelare SÄ ER KAN MAN INTE KALLA FÖR BYGDENS LAG.
Kommentera