Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395794

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja ni har i alla fall inte gått samma väg o värvat Svenska spelare det var väl för får som ville spela i Luleå. Utan har år efter år satsat på importer så Real Luleå ligger bra till när det gäller importer 10 spelare tills nu o vi är bara i okt Oskarshamn är värre de har 12 spelare SÄ ER KAN MAN INTE KALLA FÖR BYGDENS LAG.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Nope, vi är förstås chanslösa efter sekten 11 mil söder om oss lovat att de alltid ska ha en majoritet av spelarna från "blygden!. Nu definierar de halva Västerbotten - hela norra delen - som blygden så det finns förstås många pojkar att leta upp och hitta hemma.

Men, vad gar man då? Ja enligt den roster man registrerat hos förbundet har man 24 spelare varav bara nio kommer från moderklubbar i "blygden".

Och av dessa nio vet ju alla att Joakim highsticking Lindström inte alls är utvecklad av Apan utan av MooDoo; detsamma gäller vakten lille gustaf som i Apan bara utbildades med instruktionen "ta pucken" och därför stack och utbildades i 5-6 klubbar, som till skillnad från Apans juniorhockey, bjöd på målvaktstränare och efter 5-6 säsonger hade han utvecklats och köptes in av köpeklubben Apan.

Bland de sju som är kvar i truppen har vi junisarna eller nästjunisarna Elias Salomonsson, Gabriel Säll, Elias Stenman, Oscar Nilsson (även fler junisar som Zeb Forsfäll, men som inte finns registrerade i truppen, har också släppts fram) men som alla redan vet duger de inte till. Små, lätta och dåligt utbildade faller de igenom hela tiden och Apans hockey har helt kollapsat. Att Apan försöker allt de kan nu för att köpa in riktiga hockeyspelare som kan ersätta dessa halvportioner visar det.

Så, vad har vi kvar?
• Per Lindholm från Kågedalen
• Linus Lindström från Skellefteå
• Arvid Lundberg från Clemensnäs

Ja, ingen speciellt lång förteckning över egna produktstjärnor. Listan över spelare ni snott från Norrbotten är längre.

När det gäller Luleå kommer majoriteten av våra utländska spelare från Finland och det har vi inget emot. Norrbotten är geografiskt och kulturellt betydligt närmare Finland än övriga Sverige är och, också, på många sätt känner vi Finland närmare än Sydbotten. Att vi har finska spelare i både vårt herr- och damlag känner vi oss stolta över. Ser gärna fler finländare i Luleå och får vi in några stycken fler i år blir det bra.
Kommentera