Luleå HF

116552 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2399766

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Shinnimin är fortsatt aktiv över hela isen. Först snor han pucken snyggt av en HV-back i egen zon, blir naken, men hakad och får med sig utvisning. Lite senare HV 2 mot 2 och då neutraliserar han den HV-spelare som ska få puck, åker själv in i och flyttar buren, och åker ut igen.

Full fart på Shinnimin alltså, en spelare som märks rejält på isen idag. Men komplett utan Platoontendenser, fint så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå vinner med 0-3 och Lassi håller säsongens fjärde nolla. Snart har han alla rekord avseende nollor i elitserien SHL.

För något år sedan analyserade jag ju nollorna i Elitserien SHL. Som alla vet östes det ju in mål i Elitserien förr om åren medan målsnittet numera är betydligt lägre. Att hålla nolla under den äldre tiden var en rejält mycket mer imponerande bedrift. För att jämföra på något sätt måste alltså en hållen nolla korrigeras mot frekvensen hålla nollor överlag under samma säsong. Då får man en bättre uppfattning avseende hur starkt det är att inte släppa in mål. Och när man räknar rättvist enligt ovan - vem har då hållit flest nollor i Elitserien SHL?

Jarmo Myllys naturligtvis. Helt överlägsen. På samma sätt som han är den målvakt i Elitserien SHL som gjort flest mål och lagt flest målgivande pass. Tagit fler poäng en en stor del av alla utespelare i Elitserien.

Mannen, myten, lebenden. Jarmo Myllys, den störste någonsin. Och Joel Lassinantti är hans rättmätige arvtagare.
Kommentera