Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
I SDHL har Luleå Hockeys stenhårda damer gått fram som en slåttermaskin och efter att ha vunnit samtliga 13 matcher leder man serien med 10 poäng före DamPölsan som dock spelat en match mindre än vi har.

Idag klockan 14.00 har vi DamPölsan - Luleå Hockey i den gävliga URK-arenan och det lutar väl mot att DamPölsan måste vinna nu för att inte Luleå helt ska defilera igenom hela serien.

Luleås lag visas nedan. Vi har ju Notvikens dotter Johanna Fällman långtidsskadad tyvärr, men vi kommer med kanske damhockeyvärldens för närvarande bästa backpar där tjeckiska Daniela Pejsova kompletterar världens bästa back Jenni Hiirikoski. Sammanlagt har vi hela sex finskor i laget och det handlar om de blåvita lejoninnornas allra bästa spelare. Kommer det att räcka mot DamPölsan idag? Vi får se!

DamPölsan-Luleå Hockey.

Period 1: Skotten 8-12. Luleå tar ledningen med 0-1 men DamPölsan lyckas vända till 2-1.

Period 2: Skotten 10-14. Luleå kvitterar till 2-2 men med halv minut av perioden får DamPölsan in 3-2.

Period 3: Skotten 3-16. Av skottsiffrorna att döma ett bastant tryck mot DamPölsan Med knappt 3 min kvar visas Vainikka ut för interferens on the goalkeeper. DamPölsan byter i samband med det vakt. Och lyckas rida ut stormen, perioden slutar 0-0.

Och DamPölsan lyckades mot alla odds vinna tre poäng. Ligger förstås efter Luleå i tabellen fortfarande (7 poäng, DamPölsan har spelat en match mindre), men Luleå tappade sina tre första poäng.

Shit happens.

Missade tyvärr matchen, men av skotten att döma verkar ju Luleå ha dominerat bra, men en vilt försvarande DamPölsa lyckades lugga oss?!