Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405642

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Angående nya CHL-formatet tycker jag det känns som ett steg tillbaka för turneringen. Lagom tills att man fått lite stadga och det känns som en mer normal turnering kladdar man till det så att det känns rätt oförutsägbart och chansartat i hur man tar sig vidare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det styrande etablissemanget försöker genom denna förändring att direkt förtäcka, eller åtminstone 'linda in' det faktum att syftet med förändringen är att minska den svenska dominansen. Och det får på sitt sätt ändå sägas vara ett steg tillbaka för turneringen, eller kanske man kan säga, ett misslyckande i den mån att majoriteten av övriga deltagande lag från andra nationer, fortfarande inte till närmelsevis kan mäta sig med de svenska lagen.


pyts: Dessutom konstigt att så få svenska lag kvalificerar sig i jämförelse med sportsligt underlägsna ligor. Proportionellt skulle man önska att blåbären fick kvala sig in som i sparkbollens CL och att starkaste ligorna har fler lag.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Absolut så. De sämsta laggen håller knappt svensk Div1-klass relativt de bästa lagen, som vi ju vet är de svenska SHL-lagen.
Kommentera