Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405766

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Länge trodde i alla fall jag att det skulle bli många spelare att välja på för våra GM efter att NL fyllts upp och NHL börjat skicka spelare till AHL. Nu verkar det som att min optimism som delades av ett antal sportchefer var en felbedömning. Vi har väntat länge och även om jag tycker att nuvarande uppehåll vore en idealisk tidpunkt att ta in någon ny, så vet jag inte vad jag ska tro längre.
-----------------------------------------------------------------------
Än så länge har det ju varit öm som vin eller öm som vatten gällande Luleå hockeys prestationer så här långt, med 1.59 av 3 poäng i snitt per match efter 1/3 av matcherna spelade.

Händer inget nytt på spelarfronten innan saft och bulleturneringen Koskenkorvacupen är tillända och grundserien återupptas, tvivlar jag faktiskt på att det poängsnitt vi haft så här långt på 1,59 poäng kommer att förbättras. Bibehåller vi det, landar vi på 82-83 poäng totalt. Då blir vi sannolikt 7:a eller 8:a i serien och får spela playin. Vid två tillfällen har 82 poäng räckt till en sjätteplats, vilket kan ses som en klen tröst, om det nu blir så. Men det är också det optimala vid en sådan poängskörd i grundserien.
Mer sannolikt är dock att det blir playin med 82-83 poäng.

Ska vi ha något att hämta i år i ett slutspel, MÅSTE emellertid offensiven spetsas till, annars blir det nog respass i kvarten... Allt annat vore en överraskning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vi måste bli vassare framåt skulle jag säga. Sett siffror som visar att de flesta av våra någorlunda producerande spelare underpresterat nåt fruktansvärt gentemot i fjol. Där finns ett sparkapital.
Sen känns det nästan fånigt att diskutera utifrån att vi inte ska höja oss resterande delen av säsongen. Jag skulle bli ytterst förvånad om vi slutar utanför top sex. Dels för att vi har ett bra spel i grunden som vi visat. Dels för att vi har spelare som rimligen kommer höja sig. Dels för att vi har pengarna till minst ett kvalitetsförvärv. Frågan är vem/vilka och när. Nu står vi på samma poäng som vi gjorde i fjol vid samma tidpunkt. Vi hade kortare sommarvila/försäsong vilket kan ha påverkat en del i starten. Så njäe jag tror att du målar fan på väggen i onödan Realisten.
När man läser kommentarer i vissa forum efter en förlust senaste månaden får man däremot känslan av att vi måste nog ligga i botten att döma av kommentarerna. Vilket vi inte gör.
Kommentera