Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405751

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Länge trodde i alla fall jag att det skulle bli många spelare att välja på för våra GM efter att NL fyllts upp och NHL börjat skicka spelare till AHL. Nu verkar det som att min optimism som delades av ett antal sportchefer var en felbedömning. Vi har väntat länge och även om jag tycker att nuvarande uppehåll vore en idealisk tidpunkt att ta in någon ny, så vet jag inte vad jag ska tro längre.
Självkla'art finns det spelare som kan ge upp drömmen och söka sig till Europa och kanske locckas av Skuggan och Engman. Mario Kempe har ju bl.a. jag lyft som en joker som skulle kunna bli en lösning som inte bara får ett korttidskontrakt utan som skulle kunna vara en spelare man tar in som bonus och ger ett längre kontrakt.
Det finns de som baserat på en intervju med Kempe själv häromdagen basunerat ut att han jagas av ett flertal klubbar framförallt FBK.
Vet inte var de fått det från. När SuperMario själv blev utfrågad hörde jag att han räknade upp några klubar han eller agenten haft kontakt med men att det inte varit så himla seriöst från alla utan mer en liten koll hur han mår.
Nu ser jag en artikel bakom betalvägg i en värmländsk tidning där, som jag tolkar det, Rickard Wallin tonar ner FBK:s intresse.
Jag undrar hur våra GM funderar och om de nu har ett intresse varför det drar ut på tiden? Beror det på att man diskuterar hans roll? Kempe vill ju spela center som han gjort nu i många år. Beror det på att man fortfarande avvaktar och tror man ska kunna landa en större fisk och vill gå på den först, för att sen erbjuda Kempe ett längre men inte i år lika lukrativt kontrakt? Beror det på att skansen if är och rycker i Kempe eller andra klubbar och de just nu är inne i budgivning
Vi har ett ramstarkt lag vilket många experter i dagarna konstaterat. Vi såg det bl.a. mot Öret nyligen. Jag får erkänna att jag är förjäkla nyfiken på vad som kan trilla in och hur vi sedan formerar oss. Det finns ju en del kvalitetsspelare som fortfarande harvar i AHL. Hur länge till? Den som lever får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo, den som lever får se. Eller som lärare formulerar sig: den som har elever får se.

När Limpan dagen efter game seven meddelade att han åker till Schweiz påpekade ju Skuggan att det var lite olyckligt eftersom de inte hunnit se sig om efter nya spelare eftersom de inte visste om Limpan skulle stanna eller inte.

Såvitt jag kommer ihåg hade man velat diskutera framtiden med honom innan dess men han hade meddelat att han tar beslutet när säsongen är över.

Jag kan nog tycka att Limpan är i sin fulla rätt att agera så. Hade han varit säker i förväg skulle han nog sagt det. Men han ville koncentrera sig på nästa match, och först när det inte fanns sådan tänka över situationen och ta beslutet. En dussinlirare hade klubben inte tillåtit sådant men Limpan är en unik spelare och då måste man vara beredd att tillmötesgå honom.

Visst förstår man att Skuggan och de andra hamnade i en icke önskad situation, eftersom de tidigare säsong efter säsong arbetat bra i förväg och i princip kunnat presentera hela laget innan midsommar.

MEN. De hade kunnat göra mer. De hade kunnat förbereda sig för det fall att Limpan inte skulle bli kvar. Till att börja med kartlagt läget och vilka spelare som kunde tänkas bli tillgängliga och undersökt hur väl de skulle kunna tänkas fungera i Luleå Hockey. Samt eventuellt ta preliminär kontakt med spelare eller kanske snarare deras agenter för att bättre få koll på läget. Allt detta kunde de gjort under våren innan slutspelet var över.

Nu känns det som att de inte alls var förberedda när Limpan - utan att längtar på beskedet - gav sitt svar omgående när game seven var spelad.

Det känns nog som att de inte kan undgå kritik för att de inte förberett sig bättre. Och man vet inte, men hade de varit snabbare på banan kanske det skulle inneburit bättre chanser och att man snabbt kunnat nå överenskommelse med spelare som nu valde annat land eller annan klubb.

Vet inte om det är sant, men det låter ju lite så och att i ansvarig ställning inte ha en "plan B" låter inte acceptabelt.

Nåja. Sedan har marknaden varit som den varit. De har ju varit tydliga med att det inte handlar om att ersätta Limpan - eftersom han naturligtvis är oersättlig - men att ta in annan spelare på mycket hög nivå.

Vet inte om de hamnade lite fel där? Om de har letat och försökt landa riktiga starka spetsar bara för att förstå att de skulle kosta Luleå långt mycket mer än de insett och att spelarna valde andra klubbar i Schweiz eller t.o.m. i SHL när de erbjöds sådana pengar och Luleå valde att inte konkurrera.

Hade de haft det klart för sig kanske de i stället sänkt ambitionerna och lagt pengarna på att rekrytera lämpliga spelare, fast inte på internationell toppnivå? Men då haft mer pengar att tillgå och kanske plockat in 3-4 stycken? Så borde åtminstone några ha slagit väl ut.

Sedan tycker jag ju att man skulle chansat och tagit in Lepistö hela året i stället för på artistkontrakt, men där tänker vi lite olika. Visst har vi en mycket stark backuppsättning - eftersom de har ett tydligt system att spela efter när de inte har puck - och visst hade Lepistå orsaka några mål i baken genom att ta utvisningar, inte hinna med eller slå felpass. Men jag tror att han som enskild spelare skulle ha lyft vårt anfallsspel och i synnerhet PP-spel så rejält att det hade varit värt pengarna. Och så skulle jag sluppit irriteras över alla nybörjarmisstag som #44 sprider omkring sig.

Nå, vi får se. Blev en lite knepig silly season denna, minst sagt. Och i samma anda blir nästa silly antagligen ännu mer silly med tanke på att nästan alla kontrakt går ut. Men det vet de ju redan och kommer säkert att fixa i god tid.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Länge trodde i alla fall jag att det skulle bli många spelare att välja på för våra GM efter att NL fyllts upp och NHL börjat skicka spelare till AHL. Nu verkar det som att min optimism som delades av ett antal sportchefer var en felbedömning. Vi har väntat länge och även om jag tycker att nuvarande uppehåll vore en idealisk tidpunkt att ta in någon ny, så vet jag inte vad jag ska tro längre.
-----------------------------------------------------------------------
Än så länge har det ju varit öm som vin eller öm som vatten gällande Luleå hockeys prestationer så här långt, med 1.59 av 3 poäng i snitt per match efter 1/3 av matcherna spelade.

Händer inget nytt på spelarfronten innan saft och bulleturneringen Koskenkorvacupen är tillända och grundserien återupptas, tvivlar jag faktiskt på att det poängsnitt vi haft så här långt på 1,59 poäng kommer att förbättras. Bibehåller vi det, landar vi på 82-83 poäng totalt. Då blir vi sannolikt 7:a eller 8:a i serien och får spela playin. Vid två tillfällen har 82 poäng räckt till en sjätteplats, vilket kan ses som en klen tröst, om det nu blir så. Men det är också det optimala vid en sådan poängskörd i grundserien.
Mer sannolikt är dock att det blir playin med 82-83 poäng.

Ska vi ha något att hämta i år i ett slutspel, MÅSTE emellertid offensiven spetsas till, annars blir det nog respass i kvarten... Allt annat vore en överraskning.
Kommentera