Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405859

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sanny publicerar sin uppfattning om de 14 SHL-lagen hittills i Sexpressen (länk) och jag tycker att det är ganska bra bedömningar avseende vad som fungerat och inte fungerat för lagen samt vilka som tycks vara stabila och vilka som inte nått så långt samt vad som fattas.

Tycker att det var överlag kloka synpunkter och stämmer väl överens med ens egen uppfattning även om man väsentligen bara sett de andra lagen när de mött Luleå.

Han påpekar också vilka lag som kan behöva förstärka och hur det arbetar för det fast det inte är lätt.

Om Luleå skriver han kortfattat att "Luleås defensiv är bäst i serien. Det är faktiskt helt galet hur bra siffror som man har om man ser till den underliggande statistiken. Faktum är att defensiven är bättre än vad den var i fjol. Problemet ligger istället i offensiven där man visserligen skapar mycket men har väldigt svårt att kapitalisera på chanserna.".

En detalj han inte går in på är förstås att många lag har skaffat sig målvakter som bör förväntas vara mycket bra, men än så länge är det faktiskt rätt många av dessa som inte alls levererat. Personligen tror jag faktiskt att de flesta av dessa kommer att lyfta sig rejält framöver när de blivit varma i kläderna och det kan mycket väl tänkas påverka slagstyrkan rejält för flera lag. Jag talar förstås inte om Lassi; han har ju levererat från start och är bäst i serien.

Kan vara klokt att beakta när man funderar på fortsättningen av SHL efter Koskenkorva. Vi fokuserar förstås på att vi måste få det att släppa framåt och göra fler mål. Utan att i lika hög grad slå oss för bröstet för att vår defensiv är så extremt stark. Känns som lite onödigt många mer eller mindre uddamålsförluster som kunde slutat åt andra hållet, speciellt på senare tid. Å andra sidan hade vi varit före Läjkers - som leder tabellen - om vi vunnit den match mot dem vi skulle ha vunnit om de inte haft flytet att vända den. Men sådant brukar jämna ut sig med tiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Om Luleå skriver han kortfattat att "Luleås defensiv är bäst i serien. Det är faktiskt helt galet hur bra siffror som man har om man ser till den underliggande statistiken. Faktum är att defensiven är bättre än vad den var i fjol. Problemet ligger istället i offensiven där man visserligen skapar mycket men har väldigt svårt att kapitalisera på chanserna.".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, det är precis så det ser ut. Det som skrämmer en hel del är att vi trots vår fantastiska defensiv plus Lassi, ändock inte tagit fler poäng än vi gjort så här långt.
Det vittnar om att vår offensiv 'så här långt' snällt sagt varit Undermålig.


Sven.Savage: En detalj han inte går in på är förstås att många lag har skaffat sig målvakter som bör förväntas vara mycket bra, men än så länge är det faktiskt rätt många av dessa som inte alls levererat. Personligen tror jag faktiskt att de flesta av dessa kommer att lyfta sig rejält framöver när de blivit varma i kläderna och det kan mycket väl tänkas påverka slagstyrkan rejält för flera lag.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta är inte heller ett speciellt bra omen för Vårat Gäng. För skulle de målvakter som Sanny ev. kan ha syftat på, lyfta sig ett snäpp och våran offensiv förblir densamma, blir det ÄN svårare med den hittills relativt magra målproduktionen.
Och då måste även Lassi samtidigt bibehålla sin nuvarande nivå.
Det är bara så, att offensiven Måste lyfta minst en nivå i snitt ifrån den nuvarande, och det lär INTE bli lätt om flertalet av motståndarlagens målvakter generellt sett plötsligt höjer sin genomsnittliga prestationsnivå. Annars blir slutspelet kortvarigt.
Kommentera