Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2406503

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att det finns supportrar som på fullaste allvar menar att intresset för årets lag har dalat långt under det möjligas nivå. Allt är ointressant p.g.a. en misslyckad silly är ingen ovanlig kommentar.
Jag är självfallet liksom de och många andra ivrig att veta om och när det dimper ner nån kanon. Inte kan jag säga att mitt intresse dalat för det. Intresset generellt har snarare maxats så att vi fyller Delfinen till bredden match efter match.
Kanske vådan av att diskutera med sig själv, triggas av ångesten i spegelbilden och tro att världen utanför den egna lilla bubblan reagerat likadant?
Nä mig knäcker inte denna silly. Jag hoppas och tror att vi är med länge i vår och att man får njuta många fina segrar för laget med de vackraste av färger.
Såg lite av gårdagens seger mot Tjeckien för Tre Kronor. Kul att få vara lite stolt över Ogges backspel och ser fram emot att få se en glimt av Lassi imorrn.
Substitut tills det är dags för att åter egga upp sig inför omstarten av SHL. Dalande intresse? Hur bär man sig åt och vilka krav har man då? Är Vårat gäng bara Vårat gäng om vi tar guld, alltid har de största stjärnorna och leder serien från start till slutspel?
Jisses
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jag håller med dig från början till slut. Intressant att höra synpunkter om laget från de som analyserar spelet och spelare samt också en del funderingar om vilka spelare som är och blir lediga.

Men det där med att bryta ihop dagligen och klaga högljutt över bristen på inköp är trist. Känns som att det handlar om rookies som inte varit med så länge och inte har något överblick och erfarenhet av hockeyn: så läser de vad några kroniska klagomurar lägger in, och tror att det är så man ska göra.

Min instinkt får mig att vilja säga till dem, som Sergeant Barnes i Platton: "TAKE THE PAIN!"

Scenen nedan är när ett gäng soldater lagt sig i bakhåll, dolda i djungeln i den svarta natten. De blir då attackerade av fiender, och en av soldaterna träffas i magen och vrålar ut sin smärta hela tiden. Det betyder ju att fienden vet exakt var de gömt sig och de kommer att bli uppspårade och nedmejade. Då kniper Sergeant Barnes om munnen på den vrålande och viskar till honom att "TAKE THE PAIN!" varpå han tystnar och dör, men de andra klarar sig.

De flesta av SHL-lagen har hetsat varandra att bjuda över och köpa osett och redan nu efter ett par månader har majoriteten lag tvingats sparka dyrt inköpta spelare som inte håller måttet. Känns inte så imponerande. Luleå har registrerat upp några junisar i truppen - Joel Kant, Marcel Stefancik och Eric Hannu; samt rekryterat Matteus Ward, Jesper Sellgren och Leo Komarov - alla fungerar och bedöms välrekryterade. Luleå planerar dessutom att rekrytera en eller fler ytterligare forwards och har sökt fram namn som efter noggrann analys bedömts skulle passa in i Luleå och har lagt ut flera förslag men utan att spelare nappat (som regel eftersom de fått förslag från Schweiz som givit dem betydligt högre lön). Det finns inte många tänkbara namn på marknaden och dessutom finns flera SHL-lag som letar förstärkningar. Men Luleås sportsligt ansvariga jobbar på och bara att lita på dem - de har gjort utmärkt jobb år efter år tidigare.

Fast det finns ju folk som dagligen närmast desperat ropar efter förstärkningar. Till sådana ropare vill man säga......."TAKE THE PAIN!"
Kommentera