Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2407430

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Så var då den första 'halvleken' av två avklarad. Vinst med 2-3.

Det som tyvärr gör detta s k slutspelsupplägg i CHL så otroligt sömnigt, är ju att man lägger samman resultaten ifrån de 2 matcherna (undantaget finalen som bara är 1 enskild match), vilket gör att att det egentligen ALDRIG uppstår någon som helst dramatik i match 1, då ju aldrig målvakten plockas ut i avsikt att kvittera.

Detta gör ju oavkortat, att läktarna med all rätt gapar rejält tomma, åtminstone i den första av de två macherna i såväl åttondel, kvart som i semifinaler. Här måste tävlingsarrangörerna tänka om och totalt förändra upplägget, annars förblir den här turneringen en sammantaget ordentligt sömnig tillställning gällande det sammanlagda publikintresset.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jag håller med. Konstigt detta, med två matcher som läggs ihop till en. Vete tusan om man hört talats om ett sådant upplägg tidigare, och lika lite förstår man varför de inte körde som sparkbollen med två matcher samt vid lika poäng bäst målskillnad, mål på bortaplan etc. Fast vi har ju sällan sådant i hockeyn.

Nu vet jag inte säkert, men har fått för mig att i en del länder har de hockeyn mer som händelser då man träffar kompisar, dricker bira och låter lite. Och kul om man vinner, fast det ligger inte högst i prioritet. Får lite den känslan av publikbilderna.

Kul också för ett lag som Wolfsburg att få besök av ett lag som Luleå som ligger mycket högre på europeisk ranking och med fler meriter. Ungefär som det vore kul för BK Arslet i sparkbollen om de fick möta Manchester United hemma på Arsletvallen i Europa nästa år.

Undrar hur mycket folk som dyker upp på Delfinens läktare nästa vecka när Wolfsburg kommer för perioderna 4-6? Luleå har ju i SHL haft fullsatt de flesta matcher i år, lite en följd av Limpaneffekten, tror jag. Men andra halvan av CHL-åttondelsfinalen drar nog mindre; vad ska man tro? 2,500?
Kommentera