Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2407542

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jag håller med. Konstigt detta, med två matcher som läggs ihop till en. Vete tusan om man hört talats om ett sådant upplägg tidigare, och lika lite förstår man varför de inte körde som sparkbollen med två matcher samt vid lika poäng bäst målskillnad, mål på bortaplan etc. Fast vi har ju sällan sådant i hockeyn.

Nu vet jag inte säkert, men har fått för mig att i en del länder har de hockeyn mer som händelser då man träffar kompisar, dricker bira och låter lite. Och kul om man vinner, fast det ligger inte högst i prioritet. Får lite den känslan av publikbilderna.

Kul också för ett lag som Wolfsburg att få besök av ett lag som Luleå som ligger mycket högre på europeisk ranking och med fler meriter. Ungefär som det vore kul för BK Arslet i sparkbollen om de fick möta Manchester United hemma på Arsletvallen i Europa nästa år.

Undrar hur mycket folk som dyker upp på Delfinens läktare nästa vecka när Wolfsburg kommer för perioderna 4-6? Luleå har ju i SHL haft fullsatt de flesta matcher i år, lite en följd av Limpaneffekten, tror jag. Men andra halvan av CHL-åttondelsfinalen drar nog mindre; vad ska man tro? 2,500?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
CHL-publiksiffror ikväll:
• Jukurit-Fribourg 2,331
• Wolfsburg-Luleå 1,881
• Fiskrenset-Straubing 1,781
• Warulfven-Mountfield 1,637
• München-ZUG 4,283
• Davos-Tappara 1,389
• Salzburg-Röglet 2,745

och så i morgon: Apan-Zürich 0.

Inte så väldigt imponerande siffror tyvärr. Kan nog vara så att man behöver få upp intresset och publiksiffrorna för att mer säkert etablera detta Europamästerskap på sikt. Blir nog svårt under de inledande omgångarna t ex de från nästa år kommande förspelen. Men jag tror att det kan bli lapp på luckan när vi i Delfinen kan presentera Luleå Hockey-SKA St Petersburg.

Möjligt skulle man efterlikna sparkbollen lite mer, t ex genom att låta fler lag - 30-40 stycken delta primärt men låta nykomlingar/lag från mindre framträdande nationer inleda med lite gruppspel/utslagningar och låta topplagen kliva in senare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Luleå har ju i SHL haft fullsatt de flesta matcher i år, lite en följd av Limpaneffekten, tror jag. Men andra halvan av CHL-åttondelsfinalen drar nog mindre; vad ska man tro? 2,500?
-------------------------------------------------------------------------------
Knappast 2500. I en åttondel snarare mellan 1500-2000, skulle jag tro... Dessutom är Wolfsburg för dåliga, anser jag...
Kommentera