Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2407626

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jahaja. Så har svenska isfiaskoförbundet svarat på frågan varför inte Tommy Salo blev en av fem kandidater för Tidernas Målvakt.
------------------------------------------------------------------------
Ja, det har iallafall jag inga probltm med att förstå.
Det som hände i Salt Lake City 2002 kommer jag aldrig att glömma så länge jag lever.

Det var inte speciellt underhållande precis när det inträffade. Men jag kan ärligt talat säga att jag alldrig skrattat så många gånger som jag gjort i efterhand till Lasse Granqvists OEFTERHÄRMLIGA referat till efterspelet till då Tommy Salo nästintill blir knockad av Vitrysslands Kopats STENHÅRDA!! slagskott från halva planen, som till slut oturligt studsar in bakom Salo efter 17.36 av tredje perioden.

Den eminente Granqvist blev anmäld till radionämnden för de 'svulstigheter' han vräkte ur sig efter att förlusten fullbordats. Men FAN SÅ UNDERHÅLLANDE det i efterhand varit, och fortfarande är, tycker jag, att lyssna på detta OFÖRGLÖMLIGA!!! referat.
Ursäkta att jag tycker så, men det gör jag faktiskt!!
Hela OS:et var ju f.ö ett stort jävla fiasko för svensk del..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: "Sveriges största fiasko sedan 1936".

Lasse Granqvist: kunnig, modig, kreativ, snabbtänkt, underhållande och kan som kommentator får en Div IV-match i kubb för pensionärer att bli strålande underhållning.

Salos hjärnsläpp var ett hjärnsläpp, men som han mått alla år efteråt - och hur han tog hur han blev behandlad - berodde säkert i hög grad på hur han såg ut mellan öronen. Målvakten ÄR mycket speciella och ju bättre vakt desto mer speciell.

Problemet för Salo var inte att han silade utan hur han såg ut när han gjorde det. Därför blev han utskrattad. Men hade Granqvist lyft på huvudet skulle han insett att utespelarna med i stort sett det bästa Sverige kunnat ställa upp var minst lika skyldiga när de tillät ett vitryskt lag köra över dem under matchen. Och allra mest skyldig var förstås förbundskaptenen som lät detta ske utan att göra något åt det. Vem var det? Var det inte hårde hardy, en galen ex-Apa?
Kommentera