Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2407711

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
3 matcher ikväll:

SHL Pölsan-Malmoe
Nu ska väl Pölsan ha in Rödin igen och allmänt tippas de vinna den här matchen. Av folk, som inte har koll på att Malmoes spel passar alldeles utmärkt för bortamatcher, där de är bäst i hela SHL och tagit hela 2,22 poäng per match, mot bara 0,78 poäng per match hemma i Skåne. Det passar alltså Malmoe att få spela försvar mot lag som hemma trycker på offensivt eftersom det ger Malmoe bättre öppningar för farliga spelvändningar. Med kunskap om hur lagen hittills lyckats kan den här matchen mycket väl vinnas av Malmoe.

SDHL DaMooDoo-Luleå Hockey
I årets SDHL är det Luleå, följda av DamPölsan som dominerar rejält. De två lag som har kapacitet att hota lite grann är DaMooDoo och DamGården. Luleå har inte mött DaMooDooisterna i årets serie så det blir lite intressant att se hur de passar eller passar varandra. En speciell sak med denna match är att det blir den första sedan Luleås tränare fick sparken och man undrar hur det kommer att påverka Luleå. Jag tror dock att Luleå på isen med Hiirikoski och andra har ett så starkt ledarskap att de fixar detta och kommer nog ut med sin allra bästa hockey och därmed slår DaMooDoo.

CHL Apan-Zürich
Apan har ju alltid gått lite halvknackigt i CHL, men samtidigt är väl inte Zürich så imponerande i år - förlorade x2 mot regerande Europamästarna Röglet i gruppspelet t.ex. Tänker väl att Apan ska kunna vinna den här matchen, ivrigt påhejad av en arena fullsatt med tomma stolar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läget i matcherna:

• SHL Pölsan-Malmoe 2-0
• SDHL DaMooDoo-Luleå Hockey 1-0
• CHL Apan-Zürich 2-2

I SHL-matchen tar Malmoe utvisning på utvisning, trots att Nord som aldrig tar utvisningar, dömer, tillsammans med ex-Apan. I första PP sätter Pölsan 1-0, i nästa 2-0.

I SDHL-matchen har spetsspelaren Jennifer Wakefield satt 1-0 för DaMooDoo.

Och i CHL-matchen har Aporna utvisats 6 min, Zürich 11 minuter, varav ett matchstraff + 5 min efter att en swissare satt en ful och helt medveten rumptackling i huvudet på en låg kühnackl-apa, som fick lämna matchen med trolig hjärnskakning. Gissningsvis går man bananas nu - med rätta - bland supportrarna på apkraft, samt kräver - med orätt - att Apan ska ge fan i CHL i fortsättningen. Alla fyra målen gjorda under pågående PP varav Apan har gjort 2 pp-mål, medan Zürich gjort 1 pp-mål, samt ett mål i BP.
Kommentera