Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2410629

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När vi bedömer lagens kapacitet är det av betydelse att ta reda på hur bra lagen lyckas när de spelar 5 mot 5, vilket de gör större delen av matcherna. Här nedan har vi en tabell som bara visar lagens resultat när de spelar så, d.v.s. den tid de spelar med special teams PP eller BP är inte inräknad. Vi ser en vanlig tabell och till höger har jag lagt till två extra kolumn,ner:
• P/M poäng per match
• P/19m hur många poäng skulle lagen enligt P/M ha, om samtliga lag spelat 19 matcher
för att standardisera resultaten och korrigera för olika antal spelade matcher.

Det är i högsta grad intressant att notera att Luleå går så väldigt mycket bättre än övriga lag när det inte är PP eller BP.

Kolla dessutom in antal gjorda mål framåt för att konstatera att vi är hyggligt med; några lag har gjort 1-2 mål fler än oss och bara två lag har gjort ännu fler, 4-6 mål.

Och se sedan den stora skillnaden när det gäller att släppa in mål. Vi släpper naturligtvis in minst antal mål och de av övriga lag som släpper in minst, släpper in 50% fler mål än Luleå! Med följd att vi har klart bästa målskillnad i 5 mot 5.

Det finns ju många som har åsikter avseende vad Luleå måste förbättra och varför vi behöver rekrytera förstärkningar. Men för att komma med kloka synpunkter är det nödvändigt att känna till dessa analysresultat och inse att i 5 mot 5 är Luleå klart bäst i serien.

Våra problem gäller special teams och det är vad vi behöver förstärka.

Nu brukas påstås att Luleås box är extremt effektiv och visst tillhör vi de bästa lagen i boxspel. Man vi brukar faktiskt vara bättre än vi varit i år. Vill man se ett starkt BP får man se på Öret som är överlägset bäst i serien - vi släpper in hela 2-3 ggr fler mål i BP än öret.

Men än större betydelse har vårt ej fungerande PP där vi är extremt svaga och bara Trottoarkanten är sämre än vi. Vad göra för att lösa denna gordiska knut, som förföljt Luleå i åratal förutom när vi haft någon av Linusarna Klasen och Omark? Får återkomma i den frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Våra problem gäller special teams och det är vad vi behöver förstärka. Nu brukas påstås att Luleås box är extremt effektiv och visst tillhör vi de bästa lagen i boxspel. Man vi brukar faktiskt vara bättre än vi varit i år.

Men än större betydelse har vårt ej fungerande PP där vi är extremt svaga och bara Trottoarkanten är sämre än vi. Vad göra för att lösa denna gordiska knut, som förföljt Luleå i åratal förutom när vi haft någon av Linusarna Klasen och Omark? Får återkomma i den frågan.
----------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, vad ska man säga??, förutom det att vi ALDRIG så länge jag kan minnas, har haft mer än MAX 1!! någorlunda hyfsad SNIPER i laget. Och är det så, med en s k gängse 'mellanmjölksoffensiv', där det är ungefär lika stor sannolikhet att vem som helst i princip, i offensiven, ska göra mål, då kan det i bland räcka fram till final, men det räcker Inte fram till Guldet.

Jag är inne på, och det har jag varit länge länge!!!, att det måste vara dags att tänka om, annars är det ganska svårt att verkligen hänge sig åt supporterskapet...

Att lätta klubben på plånboken, åtminstone ibland, och ev gå all in, som många andra klubbar gör, från och till. Det blir oftast resultatlöst, men ibland... så räcker det ÄNDA FRAM till den glorifierade Segersötman, som Luleå ALDRIG kommer att få åtnjuta, så länge som man inbillar sig att snåla och spara in på pengar, år efter år efter år efter år..., kommer att resultera i ANNAT..., än att den EMOTSEDDA framgången UTEBLIR..
Kommentera