Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414111

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, och så måste man väl ändå kommentera slutminuterna. Matchbilden vid 2-1 att Luleå pressar på i flera minuter, får in puck i Röglets zon och spelar runt riktigt bra, försvarar puck och når fram till flera bra chanser och 2-2 hänger i luften.

Då slår Röglet en puck till icing och får inte byta sina trötta spelare när det ska tekas i Röglets zon. Luleås chanser ökar.

Men när tekningen ska gå tar en röglare av sig hjälmen och åker med den till materialförvaltaren, som tar fram en jävla handduk och börjar torka av hjälmfan, som putsade han en vas!

Vad fan var det? Behövde han justera en hjälm som inte uppfyllde reglerna, dvs det var OK? Nej, knappast. Det var naturligtvis fusk, en maskning för att ge Röglet chans att maska och vila för att hålla ut efter tekningen.

Sjökvistarn borde ha kollat det där dirket och åkte fuskaren dit för att få hjälmen putsar skulle han självklart ha visats ut två minuter. Sällan man sett ett sådant "delaying the game".

Men det räckte inte med det. När den fuskande röglaren då tillåtits fixa närmare en minuts vila till sitt lag ansåg Bulan att den fördelen gått förlorad. Då begärde han timeout från Luleås sida för att snacka in en variant för Luleås spelare - och vad fan gör Sjökvistarn då?

Han vägrar Luleå att ta timeout!

Snacka om dålig känsla för hockey av Sjökvisten.Bulan har rätt att begära timeout bär han vill men visst är det normalt dålig sgml att inte begära timeout direkt utan vänta till innan nedsläpp. Men det här var ett jävla speciellt läge när Sjökvisten genom att skita i att kolla upp hjälmrögelns maskning orsakade Luleå skada och i det läget borde han fan inte ha stoppat timeouten för Bulan.

Konsekvensen blev den att reglarna som inte fick byta efter icing hann vila rejält, medan Bulan inte fick instruera sina spelare och en halvminut senare sätter Röglet 3-1 i tom kasse.

Bulan är förbannad och ber att få tala med domarna. Då fortsätter idiotin genom att den jävla Sjökvisten ger Luleå ett matchstraff och en tvåminutersutvisning för abuse of officials.

Sjökvisten gjorde en bra match till slutminuterna, men som alla vet är hans problem att han ibland får tuppjuck och förlorar omdömet och detta var en sådan gång. En sådan hysterisk zebra kan kosta poäng och mycket möjligt att det var vad som hände Luleå. FY FAN!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja. Man har förutfattade meningar om olika lag. Är det kanske fördomar, felaktiga påståenden som man subjektivt matar fastän det är osanning? Visst kan det vara så ibland, men det finns också sanna fakta. I form av att lag under vissa tränare och ledningar uppför sig speciellt eller t.o.m. att det etablerats en tradition som lever kvar.

Som den omdömesgille läsaren av Luleåsnacket vet hävdar jag att det finns en tradition av film och fusk hos Apan och numera pekar jag speciellt ut Swingerli som bärare av denna fuskande apparition.

Är det för att jag är maniskt förblindad av hat mot Apan? Ja, det kanske folk utan kunskap kan tro, men märk väl: jag har gång efter annan lagt ut bildsekvenser och pekat på omständigheter som fungerar som bevis. Förutom det man kan se i sekvenserna när "benen försvinner" på swingerli har vi också det faktum att
• swingerlis ben försvinner väsentligen endast i slutminuterna av täta matcher
• swingerli landar alltid skonsamt och tar emot sig med armarna, aldrig med huvudet mot isen eller mot skridskor och annat farligt
• swingerli söker upp närkampssituationer där kontakt med motståndare etableras så att ingen kan utesluta att där förekom trippinghändelser
Den som inte begriper att detta i högsta grad pekar på medvetet fusk har ingen talang för objektiv analys och sanna slutsatser.

Men varför skulle Apan ha en tradition av att fuska? Förklaringen är enkel. Den störste filmaren i svensk hockey, den som officiellt erkänt att han fuskade var Fläskberget. Och när Apans ledning sätter denne fuskare som lagkapten i massor av år är det självklart att en fuskande tradition etableras. Och det är hela saken.

Vi har en annan klubb som har en tradition av brutala överfall utan respekt för motståndares hälsa. En klubb från en plats där man lokalt väsentligen intresserar sig för sparkboll och där hockeykunskapen hos gemene man är underutvecklad. Där man fått för sig att avsiktliga försök att skada och lemlästa motståndare i själva verket visar hur "manliga och tuffa" ens egna spelare är. Sådan idioti!

Jag talar om Fiskrenset. För några säsonger sedan hade vi statistik på att Luleå drabbades i genomsnitt av mer än en hjärnskakning per match när vi mötte Fiskrenset. Fakta som borde vara tillräckliga för att förbundet och ligan skulle agera mot klubben. Varför det inte blev så kan man verkligen diskutera, men jag hoppar över det.

Även i Fiskrenset har man - liksom hos Apan - satt denna misshandelshockey i radion genom att i många år haft en lagkapten som när det behövts satt i system att söka upp situationer där han kan överfalla och hjärnskada/hjärnskada motståndare. Jag talar om fuljoel.

Fyran så jag äcklas av detta. Samtidigt som jag älskar de år vi hade Fredrik Svensson, som när fuljoel i slutspel mot Luleå hjärnskadat två Luleåspelare varefter Fredrik sökte upp fuljoel och förklarade för honom att nu blir du tvungen att slåss med mig för det du gjort. Varpå den fege jäveln, fuljoel, kröp ihop och gömde sig bakom domarna eftersom han inte tordes gå upp i ärlig kamp, den j-a kycklingen som föredrog att hoppa på små spelare bakifrån-

Nå, detta om detta. Igår överföll en j-a fiskrensare en motståndare i Pungen och delade ut en ful j-a knätackling. Helt "slumpartat" råkade motståndaren vara Bror Little, en skicklig hockeyspelare som levererar en massa poäng och är helt avgörande för Pungen. Oj, vilken "otur" att det var just Little som fiskrensaren överföll för att söka lemlästa. När man diskuterar knätacklingar kan det ibland handla om oturlig kontakt med ben mot ben. Men det finns också synnerligen medvetna attacker där en spelare siktar in sig på att förstöra knäet på en motståndare. Och det här var en sådan.

Hur skadad blev Little? Vet inte, hoppas att fiskrensarens intention inte lyckades utan att Little hade turen att klara sig. Men fiskrensarens avsikt står klar.

Fem matchers avstängning tyckte jag efter att ha sett situationen. Nu blev det fyra från DIFiplinnämnden. Jag tycker alltså att det borde varit mer. Bra är att DIFiplinnämnden äntligen levererar hårda straff för våld mot huvud. Men det ursäktar inte att de underskattar risken med överlagda brutala knätacklingar, som riskerar plocka bort en motståndare från spel uppåt ett år med rupturerade korsband och i värsta fall avsluta karriärer.

Och var det oväntat att det var just Fiskrenset som orsakade detta? I helvete heller!

Fiskrenset har en etablerad tradition av att inte respektera motståndares hälsa på samma sätt som Apan har en tradition av att fuska.

Den som inte begriper det har inte så mycket kunskap om hockey, tycker jag.
Kommentera