Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414109

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Fint att du tog upp det. Vad betalar Luleå som mest för en spelare? <300,000/månad? Med ett kontrakt över tolv månader innebär det inklusive sociala utgifter c:a 5,5 miljoner. Det är den typen av förslag som Luleå lagt kan vi utgå från och samtidigt vet vi att det inte räckt för dessa spelare har valt ännu högre lön i Schweiz eller andra SHL-klubbar eller t.o.m. KHL.

Så för spelare som med hög sannolikhet skulle passa in i vårt lag skulle vi antagligen fått betala mer, rejält mer.

T ex läser vi nu i tidningarna att Abbotten är över Atlanten för att locka hem Fredrik Olofsson. Denne levererade 66 pinnar på 100 matcher för Oskars senaste två säsongerna och skrev på för Röglet i år men utnyttjade en utklausul och skrev på för Dallas, fast han nu tycks ha fastnat i AHL, dock med envägskontrakt där han får 750,000 USD för en säsong. Jag kan tro att Fredrik Olofsson vore en perfekt spetsspelare för Röglet och även för Luleå.

Men vad skulle han kosta för att matcha Olofssons lön i Dallas? Till att börja med 650,000 SEK/månad. Men i Texas tror jag inte han betalar delstatsskatt och den federala skulle väl ligga på typ 25% medan han i Sverige skulle betala som jag dvs bortåt max 55%. Korrigerar vi för de högre skatteutgifterna i Sverige skulle han behöva 1,080,000 SEK i månadslön och lägger vi dessutom på drygt 50% för sociala utgifter landar vi på en kostnad för klubben - för att matcha det Olofsson får av Dallas - på 20 miljoner kronor för ett år. Det skulle han förstås inte få i Sverige, men intressant att lyfta ett aktuellt exempel för att illustrera vilka pengar vi konkurrerar med...

Som du vet har flertalet av SHL satsat på lite billigare spelare än sådana som kostar motsvarande 20 miljoner, men då är man mindre säker på vad spelaren kommer att tillföra. De flesta SHL-klubbar har redan sparkat spelare - i vissa fall flera stycken - som man chansat på men som visat sig inte duga.

Min gissning är att Luleå under denna silly insett att det skulle vara ett kostsamt och osäkert spel att köpa in sådana chansningar för säsongen och att man nu hoppas att kanske kunna landa normalt dyrare spelare men senare t.o.m. efter att ha väntat närmare deadline som väl är 15 februari 2023 för denna säsong. T ex när de blivit klara över att de knappast får NHL-chans utan fastnat i AHL för säsongen.

Finns det spelare som är beredda komma för ett kontrakt - kanske/troligen t.o.m. ett artistkontrakt på 3-6 månader innebär det förstås att man kan matcha en högre lön på kortare tid än om man skulle signa någon för ett år. Läjkers har ju ofta satt det i system; att plocka in rejäla förstärkningar innan deadline och nå sportsliga framgångar i slutet av serien och i slutspelet. Skulle Skuggan och de andra lyckas med något sådant vore det spännande. Inte lätt, men kunde ge stor effekt.

Så, glädjande att vi har en sportslig ledning som inte oansvarigt slänger ut en massa miljoner på lösa chansningar som de flesta andra SHL-klubbar gjort. Vi har ett antal exempel på klubbar som satsat loss för gludet och något år senare inte haft ekonomi för att ens hålla sig kvar i SHL. Man är tacksam för att vi inte riskerar sådana vågspel med vår sunda och kloka ledning.

Känns tryggt att inte de som på supportersidor kommer med tyckanden i närheten av "det är ju bara att köpa in Ovechkin så har vi chans på gludet, fattar ni inte det?" har något inflytande på Luleå Hockeys beslut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Läjkers har ju ofta satt det i system; att plocka in rejäla förstärkningar innan deadline och nå sportsliga framgångar i slutet av serien och i slutspelet. Skulle Skuggan och de andra lyckas med något sådant vore det spännande. Inte lätt, men kunde ge stor effekt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa låt oss innerligen hoppas på att vi för en gångs skull kan efterlikna Växjö i just detta avseende. I synnerhet denna säsong,. Annars tror jag inte att vi helt och hållet kan utesluta att ett scenario liknande som hände säsongen 07-08 riskerar att återupprepa sig. Då räddades vi av Linköping som tog extrapoängen mot Mora i sista omgången, annars hade vi hamnat i dåvarande kvalserien.

Och för att nämna Växjö Lakers. Snacka om framgångssaga De Lux. Föreningen Bildades för endast 25 år sedan -97, och gick upp i dåvarande Elitserien för endast 11 år sedan, våren 2011. Sedan dess har de vunnit smått osannolika 3 SM-guld under dessa 11 år, vilket får ses som häpnadsväckande imponerande. Lite mer utav det tänk som Växjö haft under sina nu 12 år i högsta serien, skulle nog Luleå ha mycket att vinna på att efterlikna!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, och så måste man väl ändå kommentera slutminuterna. Matchbilden vid 2-1 att Luleå pressar på i flera minuter, får in puck i Röglets zon och spelar runt riktigt bra, försvarar puck och når fram till flera bra chanser och 2-2 hänger i luften.

Då slår Röglet en puck till icing och får inte byta sina trötta spelare när det ska tekas i Röglets zon. Luleås chanser ökar.

Men när tekningen ska gå tar en röglare av sig hjälmen och åker med den till materialförvaltaren, som tar fram en jävla handduk och börjar torka av hjälmfan, som putsade han en vas!

Vad fan var det? Behövde han justera en hjälm som inte uppfyllde reglerna, dvs det var OK? Nej, knappast. Det var naturligtvis fusk, en maskning för att ge Röglet chans att maska och vila för att hålla ut efter tekningen.

Sjökvistarn borde ha kollat det där dirket och åkte fuskaren dit för att få hjälmen putsar skulle han självklart ha visats ut två minuter. Sällan man sett ett sådant "delaying the game".

Men det räckte inte med det. När den fuskande röglaren då tillåtits fixa närmare en minuts vila till sitt lag ansåg Bulan att den fördelen gått förlorad. Då begärde han timeout från Luleås sida för att snacka in en variant för Luleås spelare - och vad fan gör Sjökvistarn då?

Han vägrar Luleå att ta timeout!

Snacka om dålig känsla för hockey av Sjökvisten.Bulan har rätt att begära timeout bär han vill men visst är det normalt dålig sgml att inte begära timeout direkt utan vänta till innan nedsläpp. Men det här var ett jävla speciellt läge när Sjökvisten genom att skita i att kolla upp hjälmrögelns maskning orsakade Luleå skada och i det läget borde han fan inte ha stoppat timeouten för Bulan.

Konsekvensen blev den att reglarna som inte fick byta efter icing hann vila rejält, medan Bulan inte fick instruera sina spelare och en halvminut senare sätter Röglet 3-1 i tom kasse.

Bulan är förbannad och ber att få tala med domarna. Då fortsätter idiotin genom att den jävla Sjökvisten ger Luleå ett matchstraff och en tvåminutersutvisning för abuse of officials.

Sjökvisten gjorde en bra match till slutminuterna, men som alla vet är hans problem att han ibland får tuppjuck och förlorar omdömet och detta var en sådan gång. En sådan hysterisk zebra kan kosta poäng och mycket möjligt att det var vad som hände Luleå. FY FAN!
Kommentera