Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414308

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Läjkers har ju ofta satt det i system; att plocka in rejäla förstärkningar innan deadline och nå sportsliga framgångar i slutet av serien och i slutspelet. Skulle Skuggan och de andra lyckas med något sådant vore det spännande. Inte lätt, men kunde ge stor effekt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa låt oss innerligen hoppas på att vi för en gångs skull kan efterlikna Växjö i just detta avseende. I synnerhet denna säsong,. Annars tror jag inte att vi helt och hållet kan utesluta att ett scenario liknande som hände säsongen 07-08 riskerar att återupprepa sig. Då räddades vi av Linköping som tog extrapoängen mot Mora i sista omgången, annars hade vi hamnat i dåvarande kvalserien.

Och för att nämna Växjö Lakers. Snacka om framgångssaga De Lux. Föreningen Bildades för endast 25 år sedan -97, och gick upp i dåvarande Elitserien för endast 11 år sedan, våren 2011. Sedan dess har de vunnit smått osannolika 3 SM-guld under dessa 11 år, vilket får ses som häpnadsväckande imponerande. Lite mer utav det tänk som Växjö haft under sina nu 12 år i högsta serien, skulle nog Luleå ha mycket att vinna på att efterlikna!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Det har du rätt i. Jag håller med om köpeklubben plastsjö.

Läjkers sportchef var först och bäst på att värva från AHL och fixade Läjkers första och oväntade glud där Noah fick med sig transatlanterna i bönestunder och hockey. Nu lutar det mot att Skuggan och våra grabbar måste fixa detsamma och de har hittills inte gått den vägen eller visat att de kan tala svengelska för den uppgiften. Men kanske?

Här har de ju också chansen att ta hem Ponta under våren, men det tycks ha släppt för honom i AHL nu så chansen kanske minskar. Vi kommer förstås att drömma våta men orealistiska drömmar om att de lyckas intressera Limpan för ytterligare en hemkomst innan deadline 15 februari, men det förutsätter förstås att hans Schweiziska klubb är borta från slutspelet innan dess. Vilket inte kommer att ske: Geneve landade som #8 i NL förra säsongen men i år, med Limpan, leder de NL överlägset...

Därutöver ska man inte glömma vårt vanliga andningshål att finska klubbar som missar slutspelet efter Liiga kan komma att släppa finska stjärnor.

Fortsätter tro att våra sportsliga ledare kommer att göra oss belåtna.

Men jämförelsen med när vi höll på att hamna i kval och bara en helvetisk ansträngning inklusive vår tidigare slovak räddade oss håller inte. Då, under Rograrna, hade vi ett villervallaförsvar - nu har vi elitserien/SHL:w bästa försvar någonsin. Går det illa blir det play-in för oss, men några streckstrider tror jag inte en sekund på.
Kommentera