Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2417998

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, så var det där med att Apan i tredje period och ställningen 2-2 "fixade" sig ett PP 5 mot 4 bara för att strax efteråt lyckas få också 5 mot 3 när swin-gerli vrålade efter en lätt sudd av klubblad.

Vi har bilderna 1-4 nedan. Kuläckel jagar puck och vid en snabb snedblick upptäcker han att Shinnimin kommer, varpå han "snyggt" kastar sig omkull.

Shinnimin drog omkull honom, vrålar "kommentatorn". Men efter repris är han och Wikegård eniga om att det "var definitivt ingen utvisning, bara att kuläckel tappade skäret".

Den nedersta bilden visar hur det började, egentligen, några sekunder innan. Swingerli som ska teka, viskar till Kuläckel att "jag slår pucken snett framåt, så kan du sticka med den, blir jagad och så fort du känner kontakt, så ... "die Beine verschwinden!"

I nästa inlägg ovan ser vi reprisen ur annan vinkel för att beundra kuläckels teknik som fick swin-gerli att jubla på isen och Fläskberget att jubla på läktaren: Det är mina pojkar det, vet att fuska om det behövs!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kolla nu in hur Fuläckel demonstrerar hur Apans värdegrunnnnnd nyttjar zebrorna för att fuska sig till ett PP.

Kolla först in vänsterskridskon och hur kuläckel förbereder fallet. På bild 1 står han stabilt på skridskon men viker snyggt vänster fotled inåt och redan på bild 5 har han fixat att skridskon förlorat kontakten med isen.

Högerbenet är inte sämre, det. Det benet kan han ju göra som han vill med, Shinnimins utsträckta klubba för att nå puck har förstås ingen kraft att trycka Fuläckels ben vare sig inåt eller utåt. Fuläckel viker överkroppen inåt och når god kontakt med Shinnimin och - kolla nu det eleganta steget mellan bild 4 och bild 5. Fuläckel kan förstås utan vidare välja att ställa skridskon stadigt mot isen - men Vips! ställer han i stället ned benet på skridskons utsida och det är fullbordat. Sedan han "förlorat" benen finns bara pladask att vänta.

Men för ett alltigenom lyckat utfört "förlust av benen" ska man också landa så att man inte riskerar göra illa sig med huvudet mot isen och behöva Bamseplåster. På näst sista bilden är risken överhängande, men se så elegant han bålrullar så att han kan ta emot sig med båda armarna. och huvudet nuddar inte isen.

Fuskarna från obygden och slagit till igen! Fuläckel blir så nöjd att han något senare passar på att lägga en brutal spearing och sänker Själin, väl vetande att zebrorna kommer att blunda för det, eftersom Själin inte lärt sig att låta benen försvinna och ligga kvar och oja sig a la sparkbollsfuskare, en utbildning på den högre nivån som bara behärskas av sekten.
Kommentera