Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu har CHL:s fjärde kvart också spelats och vi har reultaten:

• Luleå-Jukurit 5-1
• Apan-Fiskrenset 1-0
• Röglet-Tappara 3-2
• Mountfield-Zug 2-2

CHL-slutspelet har ju det konstiga upplägget att man innan final spelar hemma och borta samt räknar ihop resultaten i båda matcherna. Nu har vi alltså spelat de första matcherna, men i praktiken har vi spelat period 1-3 i en match på 6 perioder, och det är inte helt lätt att tänka så.

Vi har alltså periodpaus mellan tredje och fjärde perioden på en vecka och fortsättningen av matcherna spelas på hemmais för det lag som lirade borta första tre perioderna och hemma bör de ha chans till bättre stöd av egen publik och kanske "hemmazebra"-dömande zebror.

Med detta i åtanke kanske man får anse att det nu är fördel Zug, och troligen också Tappara och Fiskrenset som bara ligger ett mål under. Medan Luleå med hela fyra måls ledning förstås är favorit att nå semifinal i Europamästerskapet.

I semifinalerna kommer vi att få

• Vinnaren Luleå/Jukurit mot vinnaren Apan/Fiskrenset
• Vinnaren Röglet/Tappara mot vinnaren Mountfield/Zug

Låter väl rimligt att den den slutliga vinnaren kommer från först nämnda semifinalen men vi har ju också regerande europamästarna Röglet i det senare slutspelsträdet.

SHL vilar mest fram till jul, men i morgon spelas period 4-6 av Europamästerskapet CHL där ställningen i kvartsfinalerna efter tre perioder är:

• Jukurit-Luleå 1-5
• Fiskrenset-Apan 0-1
• Tappara-Röglet 2-3
• Zug-Mountfield 2-2

Luleå bör ju ha en god chans att vinna genom att försvara en ledning med 4 mål, men i övriga kvartar är det mer oklart eftersom hemmalagen bara ligger under med ett mål eller har lika.