Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2425031

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nu är jag Smålänning vi har ju alltid fått höra att vi är snåla! Har aldrig hört att Norrlänningar snåla men däremot dryga var det nu innebär? Här du något bra svar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Marklund och Lundmark anses ju snåla. Det har ju färgat hela sektens historia. Några exempel:

1. I början av 1920-talet ville några från Schtan bilda IFK Skellefteå för att spela bandy, eftersom dåvarande föreningen Skellefteå IF vägrade detta. Då kontaktade man det nationella IFK-förbundet, för att få reda på allt som behövdes för att göra det och man fick all hjälp man behövde. När de skulle betala räkningen, för att bilda IFK Skellefteå, meddelade man att man lagt ner projektet. I stället bildade man Skellefteå AIK och sket i att betala för den kunskap man köpt.

2. På 1990-talet beslutade Apan att byta namn. För ögonblicket hette man Skellefteå Hockey Club, men styrelsen tog beslut om det nya namnet AIK StingHeads. Man lade ut design av den nya lagsymbolen på en reklambyrå och den blev precis det man önskade. Men sedan visade det sig att ingen ville betala räkningen från reklambyrån och då tog man ett nytt beslut och återgick till ett namn man använt långt tidigare: Skellefteå AIK.
Kommentera