Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Marklund och Lundmark anses ju snåla. Det har ju färgat hela sektens historia. Några exempel:

1. I början av 1920-talet ville några från Schtan bilda IFK Skellefteå för att spela bandy, eftersom dåvarande föreningen Skellefteå IF vägrade detta. Då kontaktade man det nationella IFK-förbundet, för att få reda på allt som behövdes för att göra det och man fick all hjälp man behövde. När de skulle betala räkningen, för att bilda IFK Skellefteå, meddelade man att man lagt ner projektet. I stället bildade man Skellefteå AIK och sket i att betala för den kunskap man köpt.

2. På 1990-talet beslutade Apan att byta namn. För ögonblicket hette man Skellefteå Hockey Club, men styrelsen tog beslut om det nya namnet AIK StingHeads. Man lade ut design av den nya lagsymbolen på en reklambyrå och den blev precis det man önskade. Men sedan visade det sig att ingen ville betala räkningen från reklambyrån och då tog man ett nytt beslut och återgick till ett namn man använt långt tidigare: Skellefteå AIK.

Nedsläpp om 13,5 timmar mot Jukurit Mikkeli för period 4-6. Luleå har ju 5-1 efter första tre perioderna för en vecka sedan, så det ska väl vara klart?

Tro inte det!

Den som är på ett jinxande humör bör komma ihåg åttondelsfinalen mot Red Bull Salzburg hösten 2014.

Första tre perioderna spelades i Delfinen – och Salzburg vann dessa med 2-4!

Period 4-6 gick i Salzburg. Och efter första perioden hade Salzburg dragit iväg till 4-1. Det sammanlagda resultat var således då 8-3 för Salzburg. Och det var väl kört?

Nej! I andra (femte) perioden gjorde Luleå 5 mål på 12 minuter och Vips! Var den sammanlagda ställningen 8-8 inför period sex!

Och i period sex satte Luleå 8-9, men med mindre än två min kvar av perioden kvitterade Salzburgarna till 9-9.

Tio minuters förlängning blev mållös och i straffläggningen målade Niklas Fogström och Johan Forsberg, men ingen Salzburgare!

Därefter slog vi Lukka Rauma med 7-3 i kvarten, Apan med 5-4 i semi, och var i final mot Fiskrenset.

Fiskrenset satte 0-1 efter 0.17 och hade 0.2 efter första perioden och efter andra perioden.

Med 12,5 minut kvar av sjätte period åker en fiskrensare ut. Sex sekunder senare sätter Luleå 1-2 i PP.

En minut senare tacklar en fiskrensare Fabbes huvud mot sargen och han blir liggande länge på isen innan han reser sig. Fiskrensaren åker på match + 5 minuter och fuljoel går fullständigt bananas och menar att Fabbe filmade.

Under den utvisningen målar både Cehlaric och Forsberg för Luleå och Vips! har vi vänt till 3-2. I slutminuterna tar Fiskrenset vakten och då sätter Kukan 4-2! CHL:s första mästare var Luleå Hockey!

Men kom ihåg – det kan svänga snabbt! Släpp ingen Jukuritspelare över bron!