Luleå HF

116535 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2425717

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Givetvis kommer vi titta på talanger utanför staan fortsättningsvis också. Vår bygd sträcker sig långt in på Norbottnisk territorium, det är sen gammalt. Det är faktiskt där det är lättast vilket Axel Sandin Pellikas pappa bäst uttryckte när han blev intervjuad i Cmore häromdagen. Nått i stil med att "Det räcker med vanlig hövlighet".

Hur många Norrbottningar har vi inte gett chansen att ta kliv till ligor större än SHL. En av bygdens pojkar från Norrbotten har ju lyckats så bra att han fick visa upp Stanly cup pokalen hos sin moderklubb vilket vi alla hockyälskare gläds åt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det fanns en tid, när inte Norrbotten fanns, Då hette västra delen av norra Sverige Västerbotten, östra delen Österbotten.

Sedan snodde Ryssland Österbotten och övriga Finland. Då bestämde man i Fjollträsk att norra delen av Västerbotten skulle få namnet Norrbotten. Det var ju inte så noga, handlade ju bara om vildmark i Långtbortistan.

Men. faktum är att ännu tidigare hetta allt i norr, Norrbotten, långt ned i Sverige och även Finland. Har för mig faktiskt at Norrbotten var största delen av landet. Men. Det var ju inte så noga, handlade ju bara om vildmark i Långtbortistan.

Så när ni snodde f d Luleå Hockey-ordföranden Sundqvists son, uppvuxen i Luleåklacken, så var det kanske "smart" gjort. Men tjuvaktigt.
Kommentera