Luleå HF

116535 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2425774

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så applåderar vi Röglet som nu förklarat att deras satsning på damhockey kommer igång.

Sedan sponsorerna nu tvingat fram detsamma hos Fiskrenset, som varit mer kända för nedvärderande behandling av kvinnor och minoriteter, samt hos Apan, som skämt ut sig genom att tidigare lägga ned sitt damhockeylag, väntar vi bara på att Läjkers ska skärpa sig och rättvist behandla halva befolkningen i stället för att spara pengar för att köpa in köpespelare innan deadline: för övrigt kommer samtliga SHL-lag att ha även damhockey på programmet. Även om bara ett mindre antal av klubbarna har en seriös satsning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ibland behöver man se längre än över en enstaka säsong och särskilt intressant att se på maratontabellen för högsta ligan sedan Elitserien och mer rättvisa villkor för klubbar från olika delar av landet etablerades.

Vi hoppar över klubbar som inte har så mycket att komma med och ser på de som tagit minst 2000 poäng och spelat fler än 30 säsonger i högsta ligan. Avstår bland annat från mer ointressanta lag som dansat någon sommar, köpt sig till någon uppgång eller är allmänt plastiga och saknar anor. Och koncentrerar oss på Maratontabellens Original Seven, tungviktarna som dominerat senaste halvseklet.

Här har det hänt lite på senare tid och främsta anledningen är att klubbar fått ta staget ned till Allsvenskan. Hovet var nyss nere, men kom upp. Styvben har på kort tid ramlat ner två gånger och befinner sig just nu i Allsvenskan där de inte imponerar. MooDoo har varit nere några säsonger men går nu riktigt bra och kanske är på väg upp igen.

Luleå och Hovet har bytt av varandra en del under åren, men efter Hovets besök i Allsvenskan senast har Luleå dragit ifrån Hovet. Luleå har också närmat sig Pölsan och skulle kunna passera dem närmaste åren om tendensen fortsätter. Styvben låg länge klar tvåa men efter att nu vara nere i Allsvenskan två gånger på kort tid har de blivit passerade av Fiskrenset och missar Styvben återtåget till våren kan både Pölsan och Luleå passera Styvben.

Ohotad etta sedan många år är Warulfven.
Kommentera